ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year 2019: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι

Το περιοδικό ΜΑΝ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» με συνοδοιπόρο την Τράπεζα Κύπρου, αναδεικνύουν για 18 χρονιά και εφέτος τους άντρες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις, χαράσσοντας τη δική τους διαδρομή, σε μια διοργάνωση άξια των Αρίστων.

Οι υποψηφιότητες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – MANAGER

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΕΜΙΤΗΣΟ Αντώνης Πολεμίτης είναι ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου καθώς επίσης και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της EDEX και του UNICAF. Έχει εμπειρία δύο δεκαετιών στη διαχείριση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ανάπτυξης λογισμικού στη Νέα Υόρκη, ως κύριος διαχειριστής και εταίρος της Ledra Capital, της ACG Capital και της Oliver Wyman (πρώην Mercer Management Consulting). Έχει χρηματίσει επικεφαλής και σύμβουλος ενός ευρέος φάσματος εταιρικών χρηματοδοτήσεων που κυμαίνονται από πολυετείς βιομηχανικές εξαγορές έως διαχείριση επιχειρηματικών κεφαλαίων στην πρώιμη φάση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ινδία. 
Ο Αντώνης Πολεμίτης είχε αποφασιστική συμβολή στην ίδρυση της κορυφαίας πρωτοβουλίας Ψηφιακού Νομίσματος / Blockchain από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και διδάσκει το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα για τα κρυπτονομίσματα στον κόσμο. Αναφέρεται συχνά από το περιοδικό Wall Street Journal, USA Today, Wired και άλλες εκδόσεις ως εμπειρογνώμονας σε ζητήματα κρυπτονομισμάτων. Η έρευνά του στο Mercer σχετικά με τη βέλτιστη στρατηγική χρηματοδότησης από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια δημοσιεύθηκε στο Buyouts και αναφέρεται στους Financial Times. 
Ο Αντώνης Πολεμίτης είναι κάτοχος πτυχίων MBA από το Harvard Business School, όπου αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση ως Baker Scholar, και B.Sc. στις Διεθνείς Σπουδές, τη Λογιστική και τα Πληροφοριακά Συστήματα Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, από όπου αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση ως Wells και Chancellor’s Scholar.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ


Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης γεννήθηκε στη Λάπηθο της Κερύνειας τον Ιανουάριο του 1959. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Λαπήθου µέχρι το 1974. Είναι Καθηγητής της Φυσικής στο Πανεπιστήµιο Κύπρου από το 2003 αφού πρώτα πέρασε διαδοχικά από τις βαθμίδες του Επίκουρου (1992) και του Αναπληρωτή Καθηγητή (1995). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο της Grenoble σε θέματα οικονομικής διαχείρισης της ενέργειας και ενεργειακά διεθνή συμβόλαια. Η διδακτορική του διατριβή αφορά θέματα µικροηλεκτρονικής και εφαρµογές σε φωτοβολταϊκές κυψέλες. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης υπηρέτησε ως Αντιπρύτανης Ακαδηµαϊκών Υποθέσεων του Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την περίοδο 2006-2010, ενώ ήταν πρύτανης για δύο τετραετείς θητείες. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Τµήµατος Φυσικής κατά τις περιόδους 1998-2002 και 2005-2006. Στο πλούσιο του βιογραφικό συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου της οποίας ηγήθηκε στην Ανταρτική. Η συμβολή του στη δημιουργία του κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» υπήρξε καταλυτική και τα εγκαίνιά της ήταν το καλύτερο φινάλε στη δεύτερή του θητεία στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥΟ ιδρυτής και διαχειριστής της Invel και αντιπρόεδρος της Εθνικής Πανγαία, επιβλέπει όλες τις στρατηγικές αποφάσεις, καθώς και τις επενδύσεις και τις σχέσεις εταίρων/επενδυτών. Μεταξύ άλλων επενδύσεων, η Invel απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2013 το 65,49% της Εθνικής Τράπεζας Pangea REIC έναντι συνολικού τιμήματος 653 εκατομμυρίων ευρώ. Προηγουμένως ήταν διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Deutsche Bank, ειδικός στις στρατηγικές επένδυσης σε ακίνητα υψηλής απόδοσης. Διετέλεσε συν-διευθύνων σύμβουλος του RREEF για εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και συνέβαλε στην εδραίωση της πλατφόρμας εναλλακτικών λύσεων του RREEF στην περιοχή του EMEA. Μεταξύ άλλων, διευθύνει την εταιρική αναδιάρθρωση, αναχρηματοδότηση και επανατοποθέτηση του γαλλικού πολυκαταστήματος Le Printemps. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών από το London School of Economics, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Business School του Bocconi της Ιταλίας. Ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου ήταν πίσω από σειρά σημαντικών συμφωνιών που αφορούν την Κύπρο. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η πρόσφατη απόκτηση του Holiday Inn στη Λευκωσία από την Εθνική Πανγαία και η σύμβαση ύψους 149 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Κύπρου για την απόκτηση ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΤΗΣ

Ο Μάριος Καλοχωρίτης έχει μια πολυετή διεθνή καριέρα και διακρίνεται για την πολύπλευρη εμπειρία του στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής, διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (hedge fund and private equity), εταιρικής και δομημένης χρηματοδότησης (corporate and structured finance) καθώς και των επενδύσεων ακινήτων. Ο Μάριος Καλοχωρίτης είναι κάτοχος πτυχίου στα Χρηματοοικονομικά από το Louisiana State University και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Harvard Business School. Είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Loggerhead Partners Ltd., εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με γραφεία στη Λευκωσία, το Ντουμπάι και τη Ζυρίχη. Παράλληλα είναι Ανώτερος Σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου και, μέσω της συνεργασίας της Loggerhead με την τράπεζα, εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ομίλου στις διάφορες μετοχικές συμμετοχές που προέκυψαν κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσής του. Σήμερα διατελεί Πρόεδρος του Nicosia Mall Holdings, Elea Estate Golf και CYREIT. Ο Μάριος Καλοχωρίτης ηγήθηκε της έγκαιρης αποπεράτωσης του Nicosia Mall, της μέγιστης χρηματοδοτικής μίσθωσής του (leasing) και του επιτυχημένου ανοίγματός του στο κοινό. Το Nicosia Mall έχει δημιουργήσει πάνω από 1,400 καινούργιες θέσεις εργασίας και αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρου του νησιού αξίας €150 εκατομμυρίων


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δραστική ουσία η οποία καταστρέφει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας ανακάλυψαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Wellcome Sanger Institute και των Πανεπιστημίων Κέιμπριτζ και Νότιγχαμ, με επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τους Γιώργο Βασιλείου και Κωνσταντίνο Τζελέπη. Η εν λόγω ουσία (SPHINX31) στοχεύει σε ένα σημαντικό γονίδιο του καρκίνου (SRPK1) και μπορεί να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία (Ο.Μ.Λ.), χωρίς να κάνει ζημιά στα υπόλοιπα μη λευχαιμικά κύτταρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Στους 27 καλύτερους καρδιολόγους στις ΗΠΑ βάσει της λίστας Forbes βρίσκεται ο καρδιολόγος Δρ Σταύρος Δράκος. Ο Κύπριος καρδιολόγος κατάγεται από την Κερύνεια και το Όμοδος και είναι καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ και Διευθυντής του Προγράμματος Καρδιακής Ανεπάρκειας, Μεταμοσχεύσεων και Τεχνητής Καρδιάς. Επίσης, είναι ακαδημαϊκός στο Nora Eccles Treadwell και Διευθυντής της Καρδιαγγειακής Έρευνας στο Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής. Ο Δρ Δράκος εκπαιδεύτηκε σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης και αποφοίτησε το 1997 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003, μετά από πρωτοποριακή δουλειά στις Τεχνητές Καρδιές στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτοστάτησε στο να ξεκινήσει το πρώτο στην Ελλάδα πρόγραμμα Μηχανικής Υποστήριξης με Τεχνητές Καρδιές σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που στοιχίζει και σε ζωές και σε δαπάνες στα συστήματα υγείας όσο όλοι οι καρκίνοι μαζί κι έτσι με στόχο την καταπολέμησή της πέντε χρόνια μετά, το 2008, επέστρεψε από την Ελλάδα στις ΗΠΑ και ίδρυσε το Ερευνητικό Πρόγραμμα Καρδιακής Ανάρρωσης. Η επιστημονική ομάδα που διευθύνει έχει παράξει σημαντικά ιατρικά αποτελέσματα, τα οποία οδηγούν ανεπαρκείς καρδιές ασθενών τελικού σταδίου σε ανάρρωση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Επιστήμονας στην ομάδα InSight της NASA για τον πλανήτη Άρη είναι ο Κύπριος Κωνσταντίνος Χαραλάμπους. Ο Δρ Χαραλάμπους έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Πλανητικές Επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Imperial College London το 2013 με βραβείο υποτροφίας. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου Master of Engineering από το ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα της Μηχανικής Πληροφοριακών Συστημάτων. Ως μέλος της ομάδας του Council of Terrains βοήθησε στην επιλογή του σημείου προσεδάφισης του InSight στην περιοχή του ισημερινού του Άρη, μια διαδικασία η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερα χρόνια. Μετά την επιτυχή προσεδάφιση, δουλεύει καθημερινά στα εργαστήρια της ΝΑSΑ, JPL, με επίκεντρο το σεισμόμετρο και τις επιχειρήσεις της αποστολής. Παράλληλα, ο Δρ Χαραλάμπους εργάζεται στην ειδικευμένη ομάδα του ISSWG για τις τοποθετήσεις των επιστημονικών οργάνων στην επιφάνεια του πλανήτη. Με την πρώτη λειτουργία του σεισμομέτρου επεξεργάστηκε τους ήχους του Άρη, σημειώνοντας ένα ιστορικό επίτευγμα που πρώτη φορά καταγράφηκε από άλλο πλανήτη. Επίσης, μετά από πρωτοβουλία του, η NASA υιοθέτησε για πρώτη φορά λέξεις στην κυπριακή διάλεκτο ονομάζοντας δύο βράχους στον πλανήτη Άρη, «Ζαβό» και «Μούττη».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣΟ Κύπριος καρδιολόγος - καθηγητής της Καρδιαγγειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Χαράλαμπος Αντωνιάδης, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, ανακάλυψε τη μέθοδο πρόβλεψης του εμφράγματος. Μέσω της εν λόγω μεθόδου αναλύονται οι εικόνες των αξονικών τομογραφιών της καρδιάς και εντοπίζονται κάποιοι από τους ασθενείς που κινδυνεύουν με έμφραγμα, ακόμη και αρκετά χρόνια προτού αυτό συμβεί. Για να καταστεί δυνατό αυτό, ο Δρ Αντωνιάδης και η ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν αλγορίθμους που αναλύουν το λίπος γύρω από τις στεφανιαίες αρτηρίες, όπως αυτό φαίνεται στις αξονικές στεφανιογραφίες.

ΑΘΛΗΤΗΣ

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣΟ κορυφαίος αθλητής για το 2016, τον περασμένο Μάρτιο έγινε ο πρώτος Κύπριος σπρίντερ που προκρίθηκε σε τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, σημειώνοντας Παγκύπριο ρεκόρ στον ημιτελικό στα 60 μ. με εμπόδια. Στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες πήρε την 4η θέση στα 110 μ. με εμπόδια. Το 2018 ήταν ο μοναδικός Κύπριος που προσκλήθηκε για να αγωνιστεί σε μίτινγκ της σειράς Diamond League, αγωνιζόμενος σε Παρίσι και Μπέρμιγχαμ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣΜέσα στο 2018 ανέβηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Ο δισκοβόλος του ΓΣΠ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο του μετάλλιο στη διοργάνωση, παίρνοντας το χάλκινο. Στην 5η του συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Παρέλλης κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στον τελικό και ακολούθως πήρε την 8η θέση. Αξιοσημείωτη επιτυχία και το χρυσό World Challenge στο Σάο Πάολο.

ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΣτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής προκρίθηκε στον τελικό του Σύνθετου Ατομικού, όπου πήρε τη 10η θέση, η οποία αποτελεί το υψηλότερο πλασάρισμα Κύπριου στη διοργάνωση. Στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, πήρε δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο Σύνθετο Ατομικό. Σάρωσε τα μετάλλια και στους Μεσογειακούς Αγώνες, κατακτώντας δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Τον Νοέμβριο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κότμπους, προκρίθηκε στον τελικό του δίζυγου και πήρε την 4η θέση, ενώ πήρε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο σε World Challenge Cup.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣΤον Αύγουστο αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άαρχους. Επίσης, πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το αργυρό τον Ιούνιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα. Οι πιο πάνω επιτυχίες χάρισαν στον Παύλο Κοντίδη τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του «Rolex World Sailor of the Year», δηλαδή του κορυφαίου ιστιοπλόου απ’ όλες τις κατηγορίες και κλάσεις στον κόσμο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΚΩΜΙΤΗΣΟι επιτυχίες και οι διακρίσεις συνεχίστηκαν και εντός του 2018 και πλέον φέρνουν τον Κύπριο πρωταθλητή Μεικτών Πολεμικών Τεχνών, ένα βήμα πριν την εξασφάλιση της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα UFC, την κορυφαία διοργάνωση του χώρου. Με φόρα από τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς και με τις πολύτιμες εμπειρίες από τη νίκη στο cage warriors, μέσα στο 2018 και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ο Ανδρέας Τρικωμίτης έκανε ρεκόρ καριέρας με τέσσερεις σερί νίκες και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει στην επιλογή του για συμμετοχή στο UFC. Σύντομα και από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει την προσπάθειά του στη φετινή χρονιά, με τον πρώτο αγώνα.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΠΙΠΕΡΙΔΗΣΟ Μάριος Πιπερίδης γεννήθηκε το 1975 στην Κύπρο. Σπούδασε Κινηματογράφο και Διοίκηση Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην Αμερική. Το 2005 ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής AMP Filmworks. Έχει σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μικρού μήκους. Το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ως σεναριογράφου/σκηνοθέτη. Κέρδισε το μεγάλο βραβείο (Best International Narrative Feature) του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μυθοπλασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη για την ταινία του «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 δολαρίων και το καλλιτεχνικό βραβείο «Can We Turn Our Rage to Poetry» της διάσημης Αμερικανίδας ζωγράφου Τζόαν Σνάιντερ.

ΑΝΤΗΣ ΣΚΟΡΔΗΣΟ Άντης Σκορδής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1983. Σπούδασε σύνθεση στο Berklee College of Music (2007) αποφοιτώντας με Magna Cum Laude και ακολούθησε με μεταπτυχιακές σπουδές στη σύνθεση στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ όπου αποφοίτησε το 2011 με Zeer Goed. Πέραν της σύνθεσης, ο Άντης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ στη Καρνατική μουσική και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Γκάμελαν (παραδοσιακή μουσική της Ινδονησίας) από το ISI Denpasar της Ινδονησίας. Το έργο του «The deeper you go…» βραβεύτηκε με το Βuma Toonzetters Prize 2012, βραβεύοντας τον ώς τον συνθέτη της χρονιάς στην Ολλανδία. Επίσης, τα έργα του «Ο Ιππής…» και «Στην βρύσην των ποιών;» πήραν το 1ο και 2ο βραβείο σε διαγωνισμούς σύνθεσης από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου το 2012 και 2010, και το «17...why not 37?» βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για πιάνο κουιντέτο το 2016 στην Νότια Κορέα. Πέραν από αυτά, η μουσική του Άντη έχει διακριθεί μέσα από βραβεία, υποτροφίες και χορηγίες σε Κύπρο, Ολλανδία, Ινδονησία, Κορέα, Η.Π.Α, Ισλανδία και Μεξικό.

MICHAEL ANASTASSIADESO Μike Anastasiades γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε όμως για τέσσερα χρόνια στην Αφρική, και κατόπιν στη Λευκωσία. Σπούδασε Μηχανολογία στο Imperial College και έκανε μεταπτυχιακά στο Βιομηχανικό Σχέδιο στο Royal College of Art. Από το 1994 έχει το δικό του στούντιο στο Λονδίνο και δουλειά του εκτίθεται σε μόνιμες εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο και αλλού. Σχεδιάζει αντικείμενα για μεγάλες και πρωτοπόρες εταιρείες όπως οι FLOS, Lobmeyr και Svenskt Tenn. Το 2018 παρουσίασε στην Εβδομάδα στο Μιλάνο με τη Flos. Κέρδισε επίσης το ετήσιο Land Rover Global BORN Awards 2018 στην κατηγορία «Interiors», μέσα από 7.000 συμμετοχές από χώρες όλου του κόσμου. 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ


Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ταξίδεψε στο Παρίσι για να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία. Το 1981 μαζί με τον αδελφό του, Ευαγόρα, άνοιξαν ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού και ταυτόχρονα ξεκινά σπουδές γαστρονομίας στην περίφημη σχολή Λενότρ. Λίγο αργότερα ο Ανδρέας Μαυρομμάτης άνοιξε το εστιατόριο που έμελλε να κατακτήσει γαστρονομικά τη γαλλική πρωτεύουσα και όχι μόνο, με την ελληνική και κυπριακή κουζίνα του. Το 2018 έγινε κάτοχος αστεριού Michelin και είναι ο πρώτος Κύπριος σεφ με αυτή τη διάκριση.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η διοργανωτική αρχή, οι Spp Media Ltd., μαζί με τον συνδιοργανωτή την Τράπεζα Κύπρου, έχουν την ευχέρεια να βραβεύσουν εκτός διαδικασίας οποιανδήποτε προσωπικότητα αξιολογηθεί για τη συνολική προσφορά της στη ζωή, την Κύπρο ή την ανθρωπότητα.

Φέτος οι κατηγορίες για τους τιμώμενους είναι:
LIFETIME ACHIEVEMENT 
ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ 
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Όροι ανάδειξης των υποψηφίων

Σε κάθε κατηγορία για την ανάδειξη του καλύτερου ψηφίζουν παράλληλα δύο ομάδες εκλεκτόρων: 
Α) 200 αναγνώστες του περιοδικού οι οποίοι ψηφίζουν μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, διεξαγόμενη από την εταιρεία Symmetron Market Research .
Β) 200 προσωπικότητες του επιχειρηματικού, πολιτικού, εικαστικού, δημοσιογραφικού και αθλητικού κόσμου της Κύπρου.

Η βαρύτητα των δύο ομάδων για το τελικό αποτέλεσμα είναι 50%-50% και την τελική επεξεργασία των στοιχείων αναλαμβάνει η εταιρεία ερευνών, με επίβλεψη του γνωστού ελεγκτικού οίκου Deloitte.

Να σημειωθεί ότι εάν κάποιος αναδειχθεί «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year» στην ίδια κατηγορία για δυο συνεχόμενες χρονιές, τότε δεν προτείνεται ως υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Υποψήφιοι είναι μόνο ενήλικοι άντρες, Κύπριοι στην καταγωγή ή με κυπριακή υπηκοότητα, αλλά και όσοι ξεχωρίζουν για την πολύχρονη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία και διέπρεψαν κατά την προηγούμενη χρονιά στον κλάδο ενασχόλησή τους.

H ανάδειξη του Man of the Year προκύπτει αυθόρμητα ως πρώτη ερώτηση σε όσους θα ψηφίσουν μέσω της τηλεφωνικής συνέντευξης και πριν απαντήσουν στις κατηγορίες των υποψηφίων.

Tην 18 απονομή TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Man of the Year Awards 2019 στηρίζουν οι: 
Grey Goose, Char. Pilakoutas Ltd, ΟΠΑΠ Κύπρου, Socoor Brothers και Deloitte

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη μεγάλη γιορτή του περιοδικού MAN και της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο Royal Hall στη Λευκωσία.

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση