ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny leggings, oversized φούτερ και glittery κάλτσες
 

To YouTube έγινε 15! Δείτε τα βίντεο που έγραψαν ιστορία

5+1 βίντεο που ξεχώρισαν

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το YouTube είναι, πλέον, μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας, είτε πάμε σ' αυτό για να ακούσουμε μουσική σαν δουλεύουμε, είτε για να δούμε βίντεο για να χαλαρώσουμε. Παρόλο που τώρα πια μοιάζει λες και το έχουμε στη ζωή μας πολλά χρόνια, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα βίντεο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 από τον Jawed Karim, τον Chad Hurley και τον Steven Chen. Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, έχουμε δει βίντεο που άφησαν το στίγμα τους, που έγραψαν ιστορία και που έσπασαν ρεκόρ.

Μe at the Zoo

 

Παρόλο που, όπως είπαμε, ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005, το πρώτο βίντεο ανέβηκε τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, από τον Karim. Όπως ''προδίδει'' και ο τίτλος, το βίντεο διάρκειας 18 δευτερολέπτων έδειχνε τον Karim στον ζωολογικό κήπο και μέχρι σήμερα έχει μαζέψει πάνω από 84 εκατομμύρια views. 

Justin Bieber - With You

Ήταν το βίντεο που έγινε αιτία να προσεγγίσει ο Usher τον Justin Bieber και, συνεπώς, να αρχίσει η καριέρα του. Το 2007 ο μικρός Bieber ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο τραγουδούσε το ''With You'' του Chris Brown, και η συνέχεια είναι γνωστή. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 57 εκατομμύρια προβολές. 

Gangnam Style

To 2012 ήταν χωρίς αμφιβολία η χρονιά που ο Κορεάτης PSY έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με το ''Gangnam Style'' και λειτούργησε σαν προπομπός της Κορεατικής pop (K-Pop) που τα επόμενα χρόνια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. προβολές, ενώ μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 ήταν το βίντεο με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα. 

The Ice Bucket Challenge

To 2011 η πρωτοβουλία του Ice Bucket Challenge ξεκίνησε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το ALS, δηλαδή τη νόσο της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης. Στο challenge συμμετείχαν άπειροι celebrities, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Barack Obama και o Bill Gates.

Το debate Trump - Clinton

To debate του 2016 ανάμεσα στους, τότε, υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, Donald Trump και Hillary Clinton προσέλκυσε περισσότερους ανθρώπους live στο YouTube παρά στην τηλεόραση. Σύμφωνα με τη Nielsen, 66,5 εκατομμύρια τηλεθεατές το παρακολούθησαν από την τηλεόραση, ενώ μέσω YouTube ο αριθμός άγγιξε τα 124 εκατομμύρια. 

Friday

To βίντεο κλιπ ου έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους κυκλοφόρησε το 2011 και έκανε τους πάντες να μιλουν για τη Rebecca Black και το ''Friday''. Η ίδια ίσως θέλει να το ξεχάσει, αλλά το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 140 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
youtube  |  justin bieber  |  psy  |  gangnam style  |  me at the zoo  |  βίντεο  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση