ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shinny leggings, oversized φούτερ και λουστρίνι μποτάκια
 

Το παραμύθι «Κλωστή της Υπομονής» έλαβε το κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για το έτος 2019

newsroom must

Η Σάντη Αντωνίου και η Έλενα Τσιγαρίδου ένωσαν τις δυνάμεις τους, στη συγγραφή και την εικονογράφηση, ενός παραμυθιού, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, με το οποίο το Καλλινίκειο Μουσείο και ο Δήμος Αθηένου θέλουν να διαδώσουν την πολιτιστική κληρονομιά. Το παραμύθι τους, «Κλωστή της Υπομονής» έλαβε το κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για το έτος 2019.Η Σάντη στην τελευταία της ανάρτηση μοιράστηκε μαζί μας τη διάκριση του παραμυθιού γράφοντας: «Με βαθιά συγκίνηση ενημερώθηκα χθες πως η Κλωστή της Υπομονής απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση στον τόπο της: το κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για το έτος 2019.
Η συνταγή του βιβλίου εμπεριέχει τρία βασικά συστατικά: την αγάπη για την κληρονομιά, την ιστορία και τις ρίζες μας, το σεβασμό προς τους ανθρώπους που τη διατηρούν ζωντανή και την πίστη για μεταλαμπάδευση στις επόμενες γενιές.
Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, αφιερώνεται σε όλους όσοι καταφέρνουν να διατηρούν ζωντανή και επίκαιρη την πολιτιστική μας κληρονομιά, στους αφανείς ήρωες της τοπικής μας ιστορίας. Πιότερο όμως, το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη της κ. Αναστασίας Σέας, της αρχικεντήστρας της Αθηένου, που η προσωπική της ιστορία έγινε η αφετηρία για το ταξίδι αυτό.
Ευχαριστούμε που τα βάθη της καρκιάς μας την κ. Νόνη Παπουή, Έφορο του Καλλινίκιου Μουσείου Αθηένου, τον Δήμαρχο της Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες για την ευγενική τους χορηγία.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε η μια την άλλη για το μοναδικό, γεμάτο συγκινήσεις ταξίδι μας. Συνοδοιπόρε, στα μαζί!
Υ.Γ1. Παπά, για σένα! Σάντη
Υ.Γ2. Κωνσταντίνε μας για σένα! Έλενα. »Το βιβλίο υπάγεται στα πλαίσια των δράσεών του Δήμου Αθηένου και του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείο Αθηένου για την προβολή και ενίσχυση του στοιχείου της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Δαντέλες «βενίς» ή «πιττωτές» και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα). Ενώ εκδίδεται με συγχρηματοδότηση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με τη στήριξη της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση