ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, jean και kitty heels
 

Θεώνη Ξάνθη και Χρήστος Πασιάς παρουσιάζουν και συζητούν το νέο μητροπολιτικό κέντρο της Λευκωσίας στο Digital Agenda Cyprus Summit

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Digital Agenda 21 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ακόμη δύο σημαντικούς ομιλητές στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Οι αρχιτέκτονες Χρήστος Πασιάς και Θεώνη Ξάνθη θα συζητήσουν με τον δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, και τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο,  τη μεταμόρφωση της πρωτεύουσας, την ψηφιακή συνδεσιμότητα και την αστική κινητικότητά της. Η κα Ξάνθη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε μαζικό κοινό το μεγάλο έργο του νέου Μουσείου Κύπρου, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί τέλος Οκτωβρίου. Ο κ. Χρήστος Πασιάς, επικεφαλής του περίφημου Zaha Hadid Architects, θα αναπτύξει τη λογική σχεδίασης της Πλατείας Ελευθερίας αλλά και θα μεταφέρει στο συνέδριο τα νέα ζητούμενα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής πόλεων.

Χρήστος Πασιάς

Ο Χρήστος Πασιάς προσχώρησε στη Zaha Hadid Architects ως Senior Designer τον Φεβρουάριο του 1998 και υπήρξε βασικό μέλος στην ανάπτυξη της συνολικής καλλιτεχνικής εξέλιξης του στούντιο, της επιχειρηματικής του ανάπτυξης, της κουλτούρας γραφείων και ηγέτης μιας ευρείας γκάμας κατασκευών και αδόμητων έργων και διαγωνισμών.

Πήρε το πτυχίο αρχιτεκτονικής με Άριστα ως Fulbright Scholar στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Ινστιτούτου Pratt στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1995. Εγγράφηκε ως Αρχιτέκτονας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου το 1996. Είναι μέλος της επιτροπής εγγραφής αρχιτεκτόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2000 και μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων από το 2014. Έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα Σχεδιασμού το 1998 στο Advanced Architectural Design στην Αρχιτεκτονική Ένωση του Λονδίνου.

Συμμετέχει τακτικά σε κριτικές επιτροπές σχεδιασμού σε πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη και είναι συχνός προσκεκλημένος λέκτορας σε παραμετρικό σχεδιασμό, σχεδιαστική σκέψη και ρόλο αρχιτεκτονικής. Σήμερα είναι επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας, Κολέγιο Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας του Τσινγκντάο.

Θεώνη Ξάνθη

Αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ (1987), αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΔΠΘ, στα μαθήματα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Το 1989, η Θεώνη Ξάνθη μαζί με τον Γεράσιμο Ζακυνθινό και τον Θοδωρή Ανδρουλάκη, ίδρυσαν αρχιτεκτονικό  γραφείο στην Αθήνα, που ασχολείται κυρίως με μεγάλης κλίμακας δημόσια έργα καθώς και ιδιωτικά έργα.

Οι XZA-Architects έχουν λάβει μέχρι στιγμής πολλές και σημαντικές διακρίσεις, όπως παρουσιάζονται σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις. Συνολικά, το γραφείο έχει λάβει 31 βραβεία και διακρίσεις είτε σε διαγωνισμούς είτε για οικοδομικά έργα. Το 2005 το έργο «Starting Area of ​​the Classical Marathon Race» κέρδισε το «Βραβείο Δημήτρης Πικιώνης για δημόσιο ανοιχτό χώρο και αρχιτεκτονική τοπίου» και το 2007 επιλέχθηκε ως η επίσημη ελληνική συμμετοχή στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό Mies van der Rohe.

Από το 2012, η ​​Θεώνη Ξάνθη δραστηριοποιείται στην Κύπρο ως αρχιτέκτονας, κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το Μουσείο της Κύπρου (2017), κερδίζοντας το πρώτο βραβείο μεταξύ 129 συμμετοχών.

Έχει πραγματοποιήσει διάφορες δημοσιεύσεις και διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια και συνέδρια με στόχο την προώθηση του διαλόγου σχετικά με την αρχιτεκτονική εκπαίδευση και πρακτική.

 Το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή οπτική στη μετά COVID-19 εποχή:

Η ψηφιοποίηση των κρατών, οι αλλαγές των καταναλωτών, το μέλλον της εργασίας, οι δραματικές αλλαγές στα μίντια και πώς θα ελεγχθεί η πανδημία και μαζί της η ιατρική επιστήμη. Η στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και οι προοπτικές των χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξέλιξη των πόλεων και πού το πάει η Λευκωσία, η φιλόδοξη προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μετοικήσει στο διάστημα.

Η νέα εποχή της διπλωματίας με τις εικονικές πρεσβείες (virtual embassies), η επιρροή των drones και τα όρια της τεχνολογίας τους, αλλά και αν οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» (green deal), τις προεκτάσεις της για την Ευρώπη αλλά και πώς επηρεάζει την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.

Στόχος του Digital Agenda Cyprus Summit είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας σε πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit έχει δημιουργηθεί μια συμμαχία αριστείας με τις εξής εταιρείες/οργανισμούς:

Το συνέδριο παρουσιάζουν η Τράπεζα Κύπρου και η CYTA. Στηρίζουν: Deloitte, Logicom και BMW. Συμμετέχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Ινστιτούτο Γενετικής Κύπρου. Τις ιδέες του συνεδρίου προωθεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ. Συνεργάτης logistics και τεχνολογικής υποστήριξης στην εμπειρία του συνεδρίου είναι ο διεθνής όμιλος Digitevents (Web Summit, Olympic Games κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο www.digitalagendacy.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση