ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Θέλετε να κάνετε οικονομικές διακοπές; Μπορείτε!

Όσα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν δυσκολεύεστε οικονομικά

Δέσποινα Άσπρου

Η αλήθεια είναι πως το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα και αυτό, είναι κάτι που όλοι το έχουμε εμπεδώσει. Ο κορωνοϊός κατάφερε να μας αλλάξει τα σχέδια και να μας πείσει είτε να μείνουμε στην Κύπρο, είτε να επιλέξουμε έναν προορισμό στο εξωτερικό ο οποίος είναι ασφαλής.

Καθώς βρισκόμαστε στον Αύγουστο και το μυαλό μας ξεκίνησε ήδη να «ταξιδεύει», οι περισσότεροι ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας... και ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε- περισσότερο από ποτέ-τα οικονομικά μας! Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία και τις τελευταίες μέρες σκέφτεστε να ακυρώσετε τις διακοπές σας, πρέπει να σας πούμε ότι θα το μετανιώσετε... οπότε απλώς μην το κάνετε. Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Και επειδή η φράση «οικονομικές διακοπές» δεν είναι σχήμα οξύμωρο, αλλά μια ρεαλιστική πραγματικότητα, εφαρμόστε τα παρακάτω και διαπιστώστε ότι ναι, οι οικονομικές διακοπές είναι εφικτές!


Photo by Javier Allegue Barros on Unsplash

Αν δεν κλείσατε εισιτήρια ή ξενοδοχείο, αναθεωρήστε την ημερομηνία: Καλό είναι να αποφύγετε τους μήνες αιχμής και να μην πάρετε αποφάσεις τις τελευταίας στιγμής. Αν λοιπόν δεν οργανώσατε τις διακοπές σας, επιλέξτε να πάτε κάπου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Με αυτόν τον τρόπο, θα γλιτώσετε όλες τις ακρότητες στις τιμές που παρατηρούνται!

Νοικιάστε σπίτι και όχι δωμάτιο ξενοδοχείου: Αν συγκρίνετε τις τιμές των ξενοδοχείων με τα σπίτια, θα διαπιστώσετε ότι η διαφορά στις πλείστες των περιπτώσεων είναι δυσανάλογη. Παράλληλα, αν επιλέξετε σπίτι, θα έχετε και τη δική σας κουζίνα, πράγμα που σημαίνει πως θα έχετε την ευκαιρία να μαγειρεύετε στο σπίτι και να αποφεύγετε τα περιττά έξοδα για το φαγητό σας. Αν όμως, δεν θέλετε με τίποτα να μείνετε σε σπίτι, τότε απλώς επιλέξτε ένα οικονομικό ξενοδοχείο και αφήστε τις σουίτες για άλλη χρονιά.

Επισκεφτείτε μέρη που δεν πάνε οι πολλοί: Όταν επισκέπτεστε ένα μέρος που τα έσοδά του προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό, θα πρέπει να περιμένετε αυξημένες τιμές. Μπορεί να χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη που δεν στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό, αλλά δεν υστερούν σε τίποτα από όλους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Αν θα πάτε σε εστιατόρια, κάντε το μια φορά την ημέρα: Όπως είπαμε και πιο πριν, αν επιλέξετε να μείνετε σε σπίτι, μπορείτε να ετοιμάζετε τα γεύματά σας εκεί και να αποφύγετε περεταίρω έξοδα. Αν όμως δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα νόστιμα πιάτα των εστιατορίων, τότε προσπαθήστε να τρώτε έξω μόνο μια φορά την μέρα.

Αποφύγετε το shopping therapy: Ναι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορείτε! Περιοριστείτε στο να αγοράσετε απλά ένα αναμνηστικό αντικείμενο… του οποίου βέβαια η τιμή του να μην είναι εξωπραγματική.

Cheers, darling: Διακοπές χωρίς cocktails δεν γίνονται και αυτό το γνωρίζουμε. Αντί να σπαταλήσετε μια περιουσία για τα cocktails σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι vodka ή οτιδήποτε άλλο πίνετε… και να κάνετε pre party!

Photo by Kaizen Nguyễn on Unsplash

 

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X