ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Τα Oscars αλλάζουν τους κανόνες τους με σκοπό το diversity

Τι ισχύει και από πότε

Δεν είναι μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία έχει βρεθεί πολλές στο στόχαστρο για την απουσία μαύρων, λατίνων κτλ από τις μεγάλες κατηγορίες τους. Σίγουρα θα θυμάσαι το hashtag #OscarsSoWhite που ξεκίνησε το 2015 και γρήγορα έγινε viral, καλώντας την Ακαδημία να αναθεωρήσει τους κανονισμούς του έτσι ώστε όλες οι ομάδες να εκπροσωπούνται. Αφού το κίνημα αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής, που θα ξεκινήσει αισίως με τις ταινίες του 2022 και του 2023. 

Από την απονομή του 2024, λοιπόν, και μετά, οι ταινίες που θέλουν να είναι υποψήφιες στην κατηγορία ''Καλύτερης Ταινίας'' (τη μεγαλύτερη, και σημαντικότερη κατηγορία της απονομής), θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. 

Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία έδειξε πως υπάρχει μια δυσκολία να συμπεριλάβει ταινίες με πολυπολιτισμικότητα στο καστ ή στο συνεργείο, και μετά το 2016 όταν δεν συμπεριέλαβε κανέναν ηθοποιό άλλων εθνικοτήτων στις κατηγορίες, η τότε πρόεδρος της Ακαδημίας, Cheryl Boone Isaacs, υποσχέθηκε πως ο αρισθμός των γυναικών και άλλων μελών υποεκπροσωπούμενων ομάδων θα αυξηθεί στα μέλη της επιτροπής, και έτσι κι έγινε. 

Μαζί με την ανακοίνωση των νέων κανονισμών, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, David Rubin, μαζί με τη CEO, Dawn Hudson, δήλωσαν: 

''Πρέπει να μεγαλώσει το άνοιγμα μας έτσι ώστε να ανακλά την πολυπολιτισμικότητα του παγκόσμιου πληθυσμού τόσο στη δημιουργία μιας ταινίας αλλά και στο κοινό που συνδέεται με αυτούς. Η Ακαδημία έχει αφοσιωθεί στο να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα''.  

Οι νέοι κανονισμοί, λοιπόν, είναι: 

1.Όσον αφορά στους βασικούς ηθοποιούς

Τουλάχιστον ένας εκ των πρωταγωνιστών ή ένας σημαντικός υποστηρικτικός ηθοποιός θα πρέπει να εκπροσωπεί μια εθνική ομάδα που συνήθως ''σνομπάρεται'': 

  • Ασιάτες
  • Ισπανοί / Λατίνοι
  • Μαύροι / Αφροαμερικανοί
  • Ιθαγενείς Αμερικής ή Αλάσκας
  • Ιθαγενείς Χαβάης ή άλλων νησιών του Ειρηνικού
  • Άλλης υποεκπροσωπούμενης φυλής ή εθνικότητας

2. Γενικό καστ

Τουλάχιστον το 30% όλων των ηθοποιών σε δευτερεύοντες ή μικρότερους ρόλους να είναι από τουλάχιστον δύο από τις πιο κάτω ομάδες: 

  • Γυναίκες
  • Εθνικές ή φυλετικές ομάδες
  • ΛΟΑΤΙ
  • Άνθρωποι με οποιαδήποτε αναπηρία, κωφοί ή με δυσκολία στην ακοή

Τουλάχιστον μία απ' αυτές τις θέσεις θα πρέπει να απασχολείται από άτομα υποεκπροσωπούμενων φυλών ή εθνικοτήτων (αυτών που αναφέρθηκαν πιο πάνω).

3. Στο συνεργείο 

Τουλάχιστον το 30% του συνεργείου θα πρέπει να αποτελείται από άτομα υποεκρποσωπούμενων ομάδων.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση