ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Στο παλάτι του Kensington tο νυφικό της πριγκίπισσας Diana

Η ανακοίνωση από το BBC.

newsroom must

Με μία λιτή ανακοίνωση τον λογαριασμό του καναλιού (BBC) στο Instagram, έγινε γνωστή η πρόθεση ότι το νυφικό που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, πριν από 40 χρόνια, θα βρίσκεται σε έκθεση στο παλάτι του Kensington.

Η έκθεση αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα (Ιούλιο), σηματοδοτώντας την αρχή των εκδηλώσεων στην μνήμη της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, στον οποίο αναμένεται να δούμε και την επιστροφή του πρίγκιπα Harry από την Αμερική ο οποίος σκοπεύει να παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Diana, που φτιάχτηκε για τον εορτασμό για τα 60χρόνια «ζωής» της, την 1η Ιουλίου 2021. Να θυμίσουμε ότι, το άγαλμα θα φιλοτεχνήσει ο γνωστός γλύπτης Ian Rank-Broadley, ο οποίος έχει σχεδιάσει στο παρελθόν πορτρέτα της Βασίλισσας Ελισάβετ, και ειδικά αυτό που απεικονίζεται στα Βρετανικά κέρματα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Για την δημιουργία του νυφικού της Diana για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο στις 29 Ιουλίου 1981, η ίδια τηλεφώνησε στην σχεδιάστρια Elizabeth Εmanuel για να συζητήσουν τη δημιουργία. Η Elizabeth τότε αφηγήθηκε τη στιγμή με ενθουσιασμό «Ήμουν με έναν πελάτη στο showroom και κανείς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο στο γραφείο. Έτρεξα πάνω ενοχλημένη και πρέπει να ακούστηκα κάπως ανυπόμονη πριν καταλάβω ότι ήταν η Diana. Ήμουν σοκαρισμένη!». 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Princess Diana (@dianaforeverremembered)

«Το φόρεμα ήταν τυπικό στιλ της δεκαετίας του '80 - υπερβολικό, ρομαντικό, φουσκωτό - αλλά έπρεπε να το κάνουμε σωστά γιατί ξέραμε ότι θα περνούσε στην ιστορία.» είχε πει σε συνέντευξή της η Elizabeth. Όντως το νυφικό ήταν βασισμένο στις τάσεις της δεκαετίας, ενώ για τη δημιουργία του χρειάστηκαν 34 μέτρα μεταξωτού ταφτά ιβουάρ χρώματος, παλιά δαντέλα κεντημένη με 10.000 μαργαριτάρια και ένα βέλο με ουρά 7,6 μέτρα από τούλι και σιφόν δαντέλα. Το φόρεμα ήταν τόσο ογκώδες που τσακίστηκε μέσα στη γυάλινη άμαξα, η οποία μετέφερε τη νύφη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Princess Diana (@dianaforeverremembered)

Όσον αφορά στην κοστολόγηση του νυφικού, πηγές αποκαλύπτουν ότι εαν κάποιος ήθελε να το αγοράσει σήμερα, θα άξιζε περίπου 490,000 δολάρια.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Princess Diana (@dianaforeverremembered)

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση