ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Στο δρόμο προς τα Oscars αυτή η ελληνική ταινία

Λέτε να την δούμε ανάμεσα στις υποψήφιες;

H ταινία ''Μήλα'' (ή ''Apples'' όπως είναι ο αγγλικός τίτλος) η αλήθεια είναι πως μας κέντρισε το ενδιαφέρον από τη στιγμή που κυκλοφόρησε. Η δυστοπική ταινία πραγματεύεται έναν κόσμο όπου μια ξαφνική επιδημία προκαλεί αμνησία στους ανθρώπους. Πρωταγωνιστής είναι ο Άρης, ένας άντρας γύρω στα 40, που ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, ειδικά σχεδιασμένο για να δημιουργεί στους ασθενείς μια νέα ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές, ηχογραφημένες από τους γιατρούς του, και μετά την ολοκλήρωση τους πρέπει να βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. 

Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε την ταινία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επερχόμενη απονομή βραβείων Ακαδημίας, διεκδικώντας το βραβείο ''Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους''. Η Ακαδημία αφού έχει λάβει όλες τις συμμετοχές, καταλήγει σε μια λίστα με 9 ταινίες και απ' αυτές επιλέγει τις 5 που διαγωνίζονται. 

Δείτε το τρέιλερ. 

Αξίζει να πούμε πως τα ''Μήλα'' έχουν ήδη διαγράψει μια σημαντική πορεία, κάνοντας πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, στο τμήμα Orizzonti, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Βλέποντας εκεί την ταινία, η Cate Blanchett, μαζί με την Dirty Films, ανέλαβαν χρέη παραγωγών. Μετά απ' αυτό, η ταινία συνέχισε στο Φεστιβάλ του Σικάγο, όπου απόσπασε βραβείο σεναρίου. Συνολικά έχει διανεμηθεί σε πάνω από 40 χώρες. Αν τελικά βρεθεί στις πέντε, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 και τον ''Κυνόδοντα'' του Γιώργου Λάνθιμου που μια Ελληνική ταινία διεκδικεί το συγκεκριμένο βραβείο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση