ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Skinny jeans, loose μπλουζάκι και γόβες
 

Πώς το Facebook «εξαφανίστηκε» από το Ιnternet μέσα σε 5 λεπτά

Facebook, Messenger, Instagram και Whatsapp τέθηκαν ξανά σε λειτουργία λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα

newsroom must

Εχθές το βράδυ το ''Facebook'' αλλά και όλες οι εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη εταιρεία, τέθηκαν προσωρινά σε παύση με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετά χρήματα, καθώς κάθε λεπτό της ώρας έχαναν 160 χιλιάδες δολάρια.

Οι εφαρμογές του Facebook – που περιλαμβάνουν το Facebook, το Instagram, το WhatsApp, το Facebook Messenger και το Oculus – άρχισαν να εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος περίπου στις 18:40 (τοπική ώρα) και μέσα σε πέντε λεπτά η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνική δικτύωσης είχε «εξαφανιστεί» από το διαδίκτυο.

Το πρόβλημα πρόσβασης παρέμενε για πολλές ώρες, σύμφωνα με το Downdetector, το οποίο παρακολουθεί την επισκεψιμότητα και τη δραστηριότητα ιστότοπου.

Παρόμοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα, ωστόσο το να «πέφτουν» ταυτόχρονα τόσες πολλές εφαρμογές της μεγαλύτερης εταιρείας social media στον κόσμο είναι κάτι το εξαιρετικά ασυνήθιστο. Το τελευταίο μεγάλο μπλακ άουτ στο Facebook ήταν το 2019, όταν ένα τεχνικό σφάλμα επηρέασε τους ιστότοπούς του για 24 ώρες, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες διαδικτύου μπορούν να πέσουν «θύματα» βλάβης.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, η αιτία του διαδικτυακού «κραχ» παραμένει ασαφής. Λίγες ώρες μετά το συμβάν, οι ειδικοί ασφαλείας του Facebook εξακολουθούσαν να προσπαθούν να εντοπίσουν το βασικό αίτιο, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα. Δύο μέλη της ομάδας ασφαλείας του FB, που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι είναι απίθανο να έχει πραγματοποιηθεί κυβερνοεπίθεση επειδή ένα χακάρισμα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τόσες πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς ασφαλείας το πρόβλημα πιθανότατα προήλθε από μια εσφαλμένη διαμόρφωση των servers του Facebook, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους χρήστες να συνδεθούν με τους ιστότοπούς του. Όταν συμβαίνουν τέτοια σφάλματα, οι εταιρείες επιστρέφουν συχνά στην προηγούμενη διαμόρφωσή τους, αλλά το πρόβλημα του Facebook φαίνεται να είναι πιο πολύπλοκο.

Οι περισσότεροι από τους χρήστες τον social πέρασαν αυτό το black out τρολάροντας στο twitter, το οποίο μαζί με το Tiktok είχε χθες βράδυ την τιμητική του. Το hashtag #facebookdown πολύ γρήγορα έγινε trend.

Την ίδια ώρα, η πρωτοφανής αυτή διακοπή αποτέλεσε ένα πλήγμα για τις μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στην πλατφόρμα για την προβολή και τη διαφήμισή του, όπως και για εκατομμύρια που χρησιμοποιούν το Facebook και τις εφαρμογές του για να επικοινωνούν με φίλους και την οικογένειά τους σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι Facebook, Messenger, Instagram και Whatsapp τέθηκαν ξανά σε λειτουργία λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Με πληροφορίες από την Kathimerini.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
instagram  |  facebook  |  black out  |  social  |  αιτία  |  τρόπος

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση