ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Πώς ένα ημερολόγιο μπορεί να σου αλλάξει την ζωή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Η ύπαρξη του άγχους καλύπτει ένα εύρος σοβαρότητας, όπως και πολλά άλλα θέματα ψυχικής υγείας. Για ορισμένους, είναι περιστασιακό και εμφανίζεται κατά διαστήματα, ενώ για άλλους αποτελεί καθημερινό και συνεχές μέρος της ζωής τους.

Ουσιαστικά, οι περισσότεροι βρίσκονται κάπου εντός αυτού του φάσματος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η εμπειρία δεν είναι μοναδική, καθώς πάνω από το 19% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες πάσχουν από κάποια μορφή αγχώδους διαταραχής, σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια.

Το ημερολόγιο αναδεικνύεται ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους. Αναλαμβάνει τον ρόλο του συνεχούς συμπαραστάτη και της αυτογνωσίας, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την πρόοδο, να αναγνωρίζουμε πρότυπα και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με εκείνους που μας παρέχουν στήριξη. Σύμφωνα με τον Caleb Birkhoff, ειδικευμένο θεραπευτή, το ημερολόγιο αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα της θεραπευτικής διαδικασίας, ενθαρρύνοντάς μας να εξερευνήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Οι επιδράσεις του ημερολογίου στην αντιμετώπιση του άγχους είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Μια μελέτη του 2022 από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και μια σύντομη συνεδρία ημερολογίου μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία. Η εκφραστική γραφή και η έκφραση ευγνωμοσύνης αναδεικνύονται ως αποτελεσματικές πρακτικές που μπορούν να μειώσουν το άγχος και να ενισχύσουν την αυτοαποτελεσματικότητα.

Εκτός από την εκτίμηση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, το ημερολόγιο μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των φόβων μας. Μέσω της γραπτής ανασκόπησης, μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις και να επικεντρωθούμε σε πιο εποικοδομητικές λύσεις.

Τέλος, το ημερολόγιο μπορεί να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ εμάς και του θεραπευτή μας, παρέχοντας του σημαντικές πληροφορίες για την πρόοδο μας και τα προσωπικά μας ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση