ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, jean και kitty heels
 

Όσα πρέπει να προσέξεις στα social media ενόσω είσαι διακοπές

Μπορεί ένα check in στο facebook ή ένα live στο Instagram να μάς θέσει σε κίνδυνο;

Δέσποινα Άσπρου

Σε μια εποχή που τα social media έχουν κυριεύσει τις ζωές μας με πολλούς απο εμάς να παθαίνουν εθισμό με το Ιnstagram, το facebook και άλλες κοινωνικές πλατφόρμες, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που επιφυλάσσουν. Nαι, μπορεί και εσύ να θες με την σειρά σου να μοιραστείς με τους διαδικτυακούς σου φίλους τα ειδυλλιακά μέρη τα οποία επισκέπτεσαι καθημερινά, αλλά καλό είναι να θέτεις όρια στον εαυτό σου.

Λαμβάνοντας υπόψην πως δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που αναζητούν ευκαιρίες για να κάνουν διάφορες εγκληματικές πράξεις - με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις κλοπές σπιτιών ενόσω απουσιάζουμε για διακοπές- δείτε πιο κάτω ΄όσα πρέπει να προσέξετε στα κοινωνικά σας δίκτυα κατά την περίοδο των διακοπών σας.

  • Την ώρα που εσυ ξαπλώνεις ανέμελος στην παραλία απολαμβάνοντας το κοκτέιλ σου, οι διαρρήκτες κάνουν την δουλειά τους ευκολότερη. Γι αυτό καλύτερα να περιορίσεις τα posts σου ειδικά όταν ο λογαριασμός σου δεν είναι private.
  • Ένα ακόμα σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφύγεις, είναι να κάνεις διαρκώς check in. Όλοι ξέρουμε πως τα smartphones μας μπορούν να εντοπίζουν τις GPS συντεταγμένες μας, το ίδιο κάνουν όμως και τα προγράμματα περιήγησης στο ίντερνετ, μιας και έτσι μπορεί η κοινωνική δικτύωση (εφαρμογές σαν το Twitter, το Instagram και το Facebook δηλαδή) να αναγνωρίζει πού είμαστε όταν κάνουμε check-ins.
  • Κεφάλαιο selfies! Περιόρισε όσο μπορείς αυτή τη συνήθεια που έχει γίνει μανία στις μέρες μας, αφού αυτή την selfie μπορεί να την πληρώσεις ακριβά.
  • Το κυβερνοέγκλημα όλο και εξελίσσεται και μπορεί να βρει με μεγάλη ευκολία πού βρίσκεσαι και πότε τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, κάνοντας την εγκληματική αναζήτηση πολύ πιο εύκολη. Εκτός αυτού οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα απο τον καθένα και να χρησιμοποιηθούν με όχι και τόσο καλό τρόπο.
  • Δεν χρειάζεται να ενημερώνεις τους πάντες ότι πρόκειται να φύγεις για διακοπές.

Και κάπως έτσι, έφτασε η στιγμή να εμπεδώσουμε πως όσο και αν λατρεύουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα, πρέπει πάντα να έχουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλειά μας.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση