ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Οι ανακρίβειες στο «The Crown» που σχολιάζει ο βιογράφος της Thatcher

«Η Thatcher δεν θα σκεφτόταν ποτέ να της ζητήσει να το κάνει»

O 4ος κύκλος του «The Crown» είναι μόλις 2 μέρες μακριά. Στις 15 Νοεμβρίου το Netflix θα μας παρουσιάσει το νέο κύκλο τον οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία. Ο βιογράφος Margaret Thatcher, δημοσιογράφος Charles Moore, με άρθρο του στην «The Telegraph» ωστόσο αναφέρει ότι έχει εντοπίσει ορισμένες ανακρίβειες στη σειρά του Netflix.

Ο Moore έγραψε, με την επίσημη άδεια της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τη βιογραφία της, η οποία δημοσιεύθηκε σε τρεις τόμους, από το 2013 έως το 2019.

Παρά το γεγονός ότι εξήρε την ερμηνεία της Gillian Anderson -η οποία ενσαρκώνει στη σειρά τη Thatcher - και τη χαρακτήρισε ως τη μοναδική πειστική που έχει δει μέχρι τώρα, γράφει ότι ο δημιουργός της σειράς Peter Morgan απέδωσε ελεύθερα πολλά ιστορικά στοιχεία.
Όταν η αφήγηση κινείται σε πολιτικά γεγονότα, οι λεπτομέρειες γίνονται χαοτικές, σημειώνει στο άρθρο του.

«Μικρά παραδείγματα: Ο τότε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνησή της, Geoffrey Howe δεν προσπάθησε ποτέ να εμποδίσει τον πόλεμο των Φόκλαντ και δεν παρευρέθηκε στην κεντρική συνάντηση όπου αποφασίστηκε να αποσταλεί στην task force, ο πιο σημαντικός προσωπικός γραμματέας της, Τσαρλς Πάουελ, δεν εργαζόταν για εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ο γιος της Mark δεν χάθηκε και βρέθηκε στην έρημο, όταν έγινε η εισβολή στα Φόκλαντ».

Τονίζει ότι η μεγαλύτερη ανακρίβεια της σειράς είναι κοντά στο τέλος της σεζόν όταν η Thatcher ζητά από τη βασίλισσα να «παρέμβει» για να «σώσει τον λαιμό της» καθώς αρχίζει να «χάνει την υποστήριξη του κόμματός της».

«Η Thatcher δεν θα σκεφτόταν ποτέ να της ζητήσει να το κάνει» γράφει ο δημοσιογράφος προσθέτοντας: «Όλα ξαφνικά γίνονται ανόητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Thatcher  |  The Crown  |  Netflix  |  σειρές  |  βιογράφος  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση