ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: knti φόρεμα, μπότες και μακρύ παλτό
 

Ο λόγος που δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό

Μπορεί να μην συνηθίζεις να βγάζεις το βρεγμένο σου μαγιό, ωστόσο έφτασε μάλλον η στιγμή να αλλάξεις συνήθειες

newsroom must

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι λόγω του Covid-19 να είναι λίγο διαφορετικό απ’ ότι τα προηγούμενα, ωστόσο πάμε στοίχημα πως όσο επιφυλακτική και αν είσαι, κάποια στιγμή θα βρεθείς σε κάποια πισίνα ή σε μια παραλία για να χαλαρώσεις και να δροσιστείς. Και ενώ μάλλον θα τηρήσεις όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενδεχόμενος θα κρατήσεις το μαγιό σου βρεγμένο μετά τις βουτιές και πριν στεγνώσει από τον ήλιο… με αποτέλεσμα να αυξήσεις τις πιθανότητες μυκητίασης. Ω, ναι! Αυτό συμβαίνει αν δεν αλλάζουμε μαγιό όταν βγούμε από το νερό.

Όπως αναφέρει  ο Gil Weiss, γυναικολόγος και συνεργάτης στο Association for Women’s Healthcare του Ιλινόις, το βρεγμένο κάτω μέρος του μαγιό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του κόλπου σου. “Αυτοί οι μικροοργανισμοί ζουν σε αρμονία και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς κόλπου.” Ωστόσο, οτιδήποτε διαταράσσει αυτήν την ισορροπία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τοπική λοίμωξη. Με άλλα λόγια, το υγρό μαγιό σου θα μπορούσε να αποτέλεσε το ιδανικό έδαφος για ασθένειες όπως μυκητισιακές μολύνσεις, κολπίτιδες ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο γυναικολόγος τονίζει επίσης πως τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα στις πισίνες, αφού το χλώριο έχει την δυνατότητα να σκοτώσει τα καλά βακτήρια του κόλπου.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Diane Young, γυναικολόγος σε Κλινική του Κλίβελαντ και προσθέτει πως οι μύκητες ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε ζεστές, υγρές συνθήκες – ακριβώς, δηλαδή, το περιβάλλον που δημιουργείται δηλαδή χάρη στο βρεγμένο μαγιό σου.

 Photo by Mathilde Langevin on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση