ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

National Barbie Day: Πώς μετατράπηκε στο «τέλειο» παιχνίδι κάθε «it girl»

Τα πιο ενδιαφέροντα facts που πρέπει να ξέρετε για την εμβληματική κούκλα

Μαρία Σάββα

Είτε είστε φαν της Barbie, είτε όχι, δεν μπορείτε να μην παραδεχτείτε πως η κούκλα αυτή μέσα στα χρόνια κατόρθωσε να αλλάξει την οπτική της ζωής και των ονείρων κάθε κοριτσιού. Για πολλούς μετατράπηκε στο "ιδανικό" παιχνίδι του απόλυτου «It girl» που ενισχύει την ενδυνάμωση των γυναικών και τις ενθαρρύνει να ονειρεύονται για μεγάλα πράγματα, μαθαίνοντάς τους να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, ενώ για άλλους έγινε το "άπιαστο όνειρο" που ωθεί σε εξαντλητικές προσπάθειες για την απόκτηση του μη ρεαλιστικού. Ό,τι όμως και αν πιστεύετε αξίζει να γνωρίζετε μερικά πράγματα γι' αυτήν, με αφορμή τη National Barbie Day.

«Barbie» είναι το όνομα που όλοι έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας αυτό το παιχνίδι, αλλά το πραγματικό όνομα της κούκλας είναι Barbara Millicent Roberts και δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στον κόσμο από τη Ruth handler.

Το πρώτο μοντέλο Barbie βασίστηκε σε μια γερμανική κούκλα και ωστόσο η πώλησή του άγγιξε δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Καθώς περνούσε ο καιρός οι άνθρωποι άρχισαν να επικρίνουν την Barbie για τον μη ρεαλιστικό εαυτό της και το σώμα της. Η Barbie που βλέπουμε σήμερα είναι πολύ διαφορετική από το πρώτο μοντέλο της Barbie καθώς έχει εξελιχθεί.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης για το παιχνίδι Barbie, οι άνθρωποι το βαρέθηκαν σύντομα και ήθελαν κάτι νέο και ενδιαφέρον και τότε ήταν όταν η Mattel παρουσίασε τον φίλο της Barbie στον κόσμο με το όνομα Κen το 1961. Και σιγά-σιγά το παιχνίδι έγινε πιο εμβληματικό με τις νέες του κυκλοφορίες και εμπνεύσεις.

Το 1962 η Barbie αγόρασε το δικό της σπίτι των ονείρων της όταν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο δεν είχαν καν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό για τον εαυτό τους, κάτι που ενίσχυσε την ενδυνάμωση των γυναικών στην κοινωνία και ενθάρρυνε τις γυναίκες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Το 1968 η Barbie σύστησε την καλύτερή της φίλη Christie στον κόσμο που ήταν η πρώτη μαύρη κούκλα στην αγορά. Το 1984 η Barbie υπέγραψε την πρώτη της συνεργασία με τον σχεδιαστή Oscar de la Renta και αυτός σχεδίασε ειδικά ρούχα για γι’ αυτήν. Το 1992 η Barbie εξελέγη υποψήφια στο κοινοβούλιο και θεωρήθηκε μέλος του. Το 2001 έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη με την ταινία «Barbie in the nutcracker», η οποία έσπασε επίσης πολλά παλιά και πρόσφατα ρεκόρ. Το 2016 η Barbie got παρουσιάστηκε με τρεις νέους τύπους σώματος που ήταν ψηλοί, μικροκαμωμένοι και με καμπύλες, λόγω των οποίων είχε και την ευκαιρία να μπει στο πρωτοσέλιδο του πολύ διάσημου περιοδικού «TIME».

Να αναφέρουμε επίσης ότι κάποια από τα πιο ενδιαφέρον πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Barbie είναι ότι πήρε το όνομά της από τις κόρες του δημιουργού, έχει εργαστεί σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα αλλά το πρώτο της επάγγελμα ήταν ως εφηβικό μοντέλο, το χρώμα της υπογραφής της είναι ροζ. Το τελευταίο και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Barbie και ο Ken πήραν το όνομά τους από δύο αδέλφια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση