ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Μια σειρά για τον... πραγματικό τρόμο της Αμερικής

Μια νέα σειρά τρομακτικά επίκαιρη, που συνδυάζει τη φαντασία με τον τρόμο δεν μπορεί παρά να μας καθηλώσει μπροστά από την οθόνη.

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

O Αμερικανός συγγραφέας Howard Philip Lovecraft (ή H.P. Lovecraft, όπως ήταν γνωστός) έζησε από το 1890 μέχρι το 1937 και θεωρείται ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν την επιστημονική φαντασία στα έργα τους. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στη φανταστική λογοτεχνία τρόμου, παρόλο που ούτε αυτός ούτε η δουλειά του αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, ωστόσο αποδείχτηκε σημαντική και με μεγάλη επιρροή στους μετέπειτα συγγραφείς του είδους. Η Misha Green δημιουργεί τη σειρά «Lovecraft Country», η οποία είναι βασισμένη εν μέρει στο έργο του Lovecraft και συμπεριλαμβάνει τον Jordan Peele στους παραγωγούς. Πρόκειται για μια σειρά που φροντίζει να προσαρμόσει τη θλιβερή πραγματικότητα του ρατσισμού στην Αμερική, με μια σειρά από φανταστικά, τρομακτικά στοιχεία. Ο ίδιος ο Lovecraft αντλούσε έμπνευση για τα περισσότερα βιβλία του από τους εφιάλτες του, αλλά και από τα έργα του Edgar Allan Poe, ο οποίος επηρέασε κυρίως τις πρώτες του δουλειές.

Το στόρι
Το «Lovecraft Country» παρουσιάζει τον Atticus Black, ο οποίος μαζί με τη φίλη του, Letitia, και τον θείο του, George, ξεκινούν μια διαδρομή στην Αμερική των '50s με σκοπό να βρουν τον πατέρα του. Έχουν, όμως, να αντιμετωπίσουν και πρέπει να επιβιώσουν αφενός από τον τρομακτικό ρατσισμό μιας λευκής Αμερικής και τα ανατριχιαστικά τέρατα που μοιάζουν να είναι βγαλμένα από τα βιβλία του H.P. Lovecraft. Αυτά, στην εποχή της ισχύος των νόμων Jim Crow, που διαχώριζαν τους μαύρους από τους λευκούς σε όλους τους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες. Στη σειρά, που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο, πρωταγωνιστούν οι Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell, Wunmi Mosaku, Aunjanue Ellis, Michael Kenneth Williams και Abbey Lee.

Πίσω από τη σειρά
Η ιστορία που διαδραματίζεται στη σειρά, είναι η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Matt Ruff, που κυκλοφόρησε το 2016, ερευνά τον ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρουσιάζει την ένωσή του με τη φαντασία τρόμου. Οι κριτικές του βιβλίου το χαρακτήριζαν ως «ένα έντονο θρίλερ, έναν τρομακτικό εφιάλτη, μια τρομερή τραγωδία και μια ιστορία για το πώς κρατάς τη φιλοδοξία και την αισιοδοξία όσο σε κυνηγούν στο δάσος πλάσματα από άλλη διάσταση». Το ΗΒΟ ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται μια σειρά, βασισμένη στο βιβλίο, από το 2016 και στην ομάδα παραγωγής βρίσκεται και ο J.J. Abrams (παραγωγός του «Cloverfield», σκηνοθέτης των «Super 8», «Star Wars: The Force Awakens» και «The Rise of Skywalker», εκτός των άλλων). Με τον Peele να έχει αποδείξει το ταλέντο του σε αντίστοιχες παραγωγές, όπως το «Us», το βραβευμένο με Όσκαρ «Get Out» αλλά και την τηλεοπτική αναβίωση του «The Twilight Zone», το μόνο σίγουρο είναι πως το «Lovecraft Country» δεν θα περάσει απαρατήρητο και θα μας κρατήσει ξύπνιους για πολλές μέρες μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση