ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Vest και ασορτι maxi φούστα, sneakers και mini τσάντα ώμου
 

Mια πρώτη γνωριμία με την Google Lamp

Η υψηλής τεχνολογίας λάμπα γραφείο που αξίζει να γνωρίσεις.

Της Στέλλας Μιντζή-Colella

Λόγω της τηλερασίας, εδώ και αρκετό καιρό το φωτιστικό που αναγνωρίστηκε ως το καταλληλότερο να φωτίζει επαγγελματικά τα πρόσωπά μας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων δεν είναι προς το παρόν προς πώληση. Η νέα λάμπα γραφείου Google Lamp ή αλλιώς dLight που παρουσίασε ο σχεδιαστής Ben Gold της εταιρείας Mountain View, και που αυτήν την περίοδο είναι πραγματικά η πιο επιθυμητή λάμπα για όσους περνούν ατελείωτες εργατοώρες μπροστά σε μια οθόνη, διατίθεται δωρεάν μόνο στους υπαλλήλους της ομώνυμης εταιρείας που εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι.

Έξυπνη λάμπα ανώτερης τεχνολογίας: Η επονομαζόμενη dLight, λογοπαίγνιο που συνδυάζει το delight and light («ευχαρίστηση» και «φως») χτίστηκε γύρω από το σχήμα Τ και μοιάζει με μια κάψουλα, σκόπιμα σχεδιασμένη, ώστε το σωστά κατευθυνόμενο φως της να βελτιστοποιεί το αντικείμενο που φωτίζει. Το μίνιμαλ, λευκό, ευέλικτο και κυρίως έξυπνο φωτιστικό με την κυκλική βάση και το κυλινδρικό φωτεινό σώμα που στηρίζεται πάνω σε μια λεπτή ράβδο, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η έκδοση 2.0 του θρυλικού Luxo Jr του John Lasseter, το οποίο κατασκευάστηκε για τη γνωστή σε όλους μας από τα κινούμενα σχέδια, Pixar.

Η ομοιότητά τους στις λιτές γραμμές, στους όγκους και την κίνηση είναι εντυπωσιακή. Το επιτραπέζιο φωτιστικό Google Lamp ελέγχεται και ενεργεί με τις φωνητικές εντολές του Google Assistant και συνδέεται με την εφαρμογή Google Home όπως οποιαδήποτε άλλη λάμπα. Εξοπλισμένο με θύρα USB-C -αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη εάν χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση με ρεύμα ή για την εισαγωγή καλωδίων φόρτισης του smartphone ή άλλων συσκευών - το φωτιστικό dLight είναι ένα τέλειο δείγμα σειριακής σχεδίασης εφαρμοσμένο στον οικιακό αυτοματισμό.

Ο δημιουργός του φωτιστικού, ο Gold, δίχως ίχνος έπαρσης θα πει για το δημιούργημά του: «Είναι σαν η λάμπα Pixar να γέννησε ένα μωρό με δαχτυλίδι». Εάν στο μέλλον ο Gold πειστεί να διαθέσει στην αγορά την Google Lamp, σίγουρα θα χαροποιήσει όλους εκείνους που νοιάζονται για την καλή τους εικόνα κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεών τους, τους οποίους, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν αδικώ καθόλου, καθώς η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου μας εξαιτίας ενός ακατάλληλου φωτισμού, κάνει όλους μας να μοιάζουμε με τερατάκια της Pixar. Υπάρχει λόγος μια τόσο χαρισματική λάμπα να χαραμίζεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση στην εταιρεία; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση