ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

«Killers of the Flower Moon»: H καλύτερη ταινία από το «National Board of Review»

Ο Martin Scorsese αναδείχθηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης και καλύτερη ηθοποιός η Lily Gladstone.

Μαρία Καραμάνου

Η ταινία «Killers of the Flower Moon» κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης ταινίας από το National Board of Review, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού στις 6 Δεκεμβρίου. Σε μια συνεργασία μεταξύ της Apple Original Films και της Paramount Pictures, αυτή η αστυνομική ταινία κέρδισε επίσης βραβεία για τον σκηνοθέτη Martin Scorsese και την ηθοποιό Lily Gladstone.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νίκη του Scorsese για τη σκηνοθεσία τον φέρνει σε ισοπαλία με τον θρυλικό David Lean με τέσσερις νίκες, καθιστώντας τον τον σκηνοθέτη με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του National Board of Review. Είναι παρατηρητέο ότι το NBR έχει τη λιγότερη συμφωνία με τους νικητές των Όσκαρ σε σύγκριση με άλλες μεγάλες κατηγορίες, με την τελευταία περίπτωση να είναι η νίκη του Σκορσέζε για το «The Departed» το 2006.

Τα τελευταία 30 χρόνια, ο νικητής της καλύτερης ταινίας από το National Board of Review συνήθως έχει λάβει υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, με εξαίρεση μία φορά κάθε δεκαετία. Στους σημαντικούς νικητές των υποκριτικών περιλαμβάνεται ο Paul Giamatti, ο οποίος απέσπασε το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού για την ταινία «The Holdovers». Η μεγάλη νίκη της Lily Gladwstone ως πρωταγωνίστριας στο «Killers of the Flower Moon» ακολουθεί την επιτυχία της στην Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Στις κατηγορίες των δεύτερων ρόλων, ξεχωρίζουν ο Mark Ruffalo για την ερμηνεία του ως επιδέξιος δικηγόρος στην ταινία «Poor Things» και η Da'Vine Joy Randolph ως εργαζόμενη σε καφετέρια και πενθούσα μητέρα στην ταινία «The Holdovers» του Alexander Payne. Συμπτωματικά, και οι δύο ταινίες αναδείχθηκαν και με βραβεία σεναρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση