ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim jumpsuit και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Kevin Mayer: Από την Disney στο TikTok

Ο Mayer θα είναι υπεύθυνος για την «παγκόσμια ανάπτυξη» της ByteDance

newsroom must

Ο επικεφαλής ροής της Disney, Kevin Mayer, παραιτείται για να γίνει το αφεντικό της δημοφιλούς πλατφόρμας TikTok η οποία έχει ξετρελάνει τους πάντες.

Έχει ανακηρυχθεί διευθύνων σύμβουλος της TikTok και διευθύνων σύμβουλος της ByteDance, της κινεζικής μητρικής εταιρείας της πλατφόρμας.

Ο Mayer θα είναι υπεύθυνος για την «παγκόσμια ανάπτυξη» της ByteDance, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων επιχειρήσεων, των παιχνιδιών και της μουσικής.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα βοηθήσω να οδηγηθεί η ByteDance στην επόμενη φάση καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το εύρος των προϊόντων της σε κάθε περιοχή του κόσμου», δήλωσε ο Mayer στην ανακοίνωση.

 
 
 

 

Το TikTok έχει ληφθεί περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια φορές σε iOS και Android από τότε που κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2017. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο διάρκειας έως 15 δευτερολέπτων με μουσική στο παρασκήνιο.

Από τότε όμως που ξέσπασε ο κορωνοϊός και πολλοί χρήστες βρέθηκαν με άπλετο χρόνο στα χέρια τους η δημοτικότητά του ανέβηκε κατακόρυφα και πολλά βίντεο είναι χιουμοριστικά για την καραντίνα.

Στη Disney, ο Mayer επέβλεψε την επιτυχή έναρξη της υπηρεσίας streaming του Disney Plus τον Νοέμβριο του 2019. Η υπηρεσία είχε πάνω από 54 εκατομμύρια συνδρομητές έως τον Μάιο. Διαχειρίστηκε επίσης τις εταιρείες άλλων streaming εταιριών, όπως Hulu και Hotstar.

Θεωρήθηκε επίσης βασικό πρόσωπο στις εξαγορές της εταιρείας Lucasfilm, Pixar και Marvel.

Με πληροφορίες από το bbc

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
TikTok  |  Disney Plus  |  Kevin Mayer  |  CEO  |  ByteDance  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση