ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φόρεμα με βολάν και cowgirl μπότες σε ροζ χρώμα
 

Οι Warner Bros για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η «Barbie» στο Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες

Η Warner Bros περιέγραψε χάρτη που εμφανίζεται στην επερχόμενη ταινία της «Barbie» ως «παιδικό σχέδιο με κηρομπογιές» χωρίς νόημα, όταν το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την προβολή του φιλμ, επειδή χάρτης που παρουσιάζεται σε αυτό απεικονίζει τη διαφιλονικούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η ταινία «Barbie» προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στο Βιετνάμ όσο και στις Φιλιππίνες λόγω συμπερίληψης του χάρτη που φαίνεται να παρουσιάζει την πολιτική της «Γραμμής των Εννέα Σημείων» της Κίνας.

Η Κίνα διεκδικεί μεγάλο μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας ή Θάλασσας της Νότιας Κίνας, αλλά στην οριοθέτησή της αντιτίθενται το Βιετνάμ και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το 2016, με απόφασή του στην υπόθεση μεταξύ Κίνας-Φιλιππίνων, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε πως τα κινεζικά επιχειρήματα στη Νότια Σινική Θάλασσα παραβιάζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η Warner Bros, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», υπερασπίστηκε τον χάρτη και διευκρίνισε σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το Reuters ότι δεν είχε κανένα σημαντικό νόημα. «Ο χάρτης στη Barbie Land (Χώρα της Μπάρμπι) είναι ένα φανταστικό, παιδικό σχέδιο με κηρομπογιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινηματογραφικού στούντιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Barbie  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  showbiz  |  movie  |  ταινία

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση