ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

''Η πριγκίπισσα Ευτυχία στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη'' στη Read Library

Παιδικό βιβλίο με θέμα την υγιεινή των δοντιών

''Η πριγκίπισσα Ευτυχία στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη'' διανέμεται σε ψηφιακή μορφή από τη Read Library, πρόκειται για μια ιστορία του εκπαιδευτικού Χριστόφορου Χριστοφόρου σε επιμέλεια της παιδοοδοντιάτρου Μαρίας Παντελίδου και εικονογράφηση της Ζωής Πίντσιες Κυριάκου.

Κατηγορία: Παιδικό βιβλίο με θέμα την υγιεινή των δοντιών
Προτεινόμενη ηλικία: 3+
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Σελίδες: 28
ISBN 978-9963-9805-8-1 

Αγοράστε το ψηφιακό βιβλίο εδώ.
Κατεβάστε την εφαρμογή,
για iOS εδώ,
για Android εδώ.

Το παιδικό παραμύθι "Η πριγκίπισσα Ευτυχία στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη" είναι μια όμορφη περιπέτεια για την υγιεινή των δοντιών. Ο βασιλιάς Φαγοδόντης θέλει το πιο πολύτιμο δόντι της πριγκίπισσας Ευτυχίας για τη νέα του κορώνα και η πριγκίπισσα Ευτυχία θέλει στο βασίλειό της να επικρατήσει η ειρήνη. Θα λάβει μια πρόσκληση για να πάει στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη για να υπογράψει μια συμφωνία ειρήνης. Δεν θα πάει όμως απροετοίμαστη, θα τη συνοδεύσουν οι οδοντοϊππότες της Οδοντοκρεμόλας και Φθοριοασπίδας. Θα ψάξει για τη μυστική συνταγή! Θα τη βρει;

Οι γονείς της δεν τη βρήκαν ποτέ τη συνταγή και ψάχνουν για το μυστικό όπλο στην άλλη άκρη της γης. Μπείτε κι εσείς μαζί της σ' αυτήν τη συναρπαστική περιπέτεια και θα σας συνεπάρει η αναζήτηση! O Χριστόφορος Χριστοφόρου γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Παιδαγωγικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο CIIM. Σημαντικά ενδιαφέροντα που θα επηρεάσουν και το γράψιμό του είναι η ένταξη των μεταναστών προσφύγων και η περιβαλλοντική συνείδηση. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Το πρώτο του γράψιμο αφορά την υπόσχεση που έδωσε στην γιαγιά του Παναγιώτα Παντελίδου για να γράψει για την ζωή της. Το 2010 εκπλήρωσε την υπόσχεσή του στη γιαγιά γράφοντας τη βιογραφική νουβέλα «Με ελιές και ζάχαρη η ζωή μου» . Το 2013 βασισμένο στη φιλία δυο νέων και στο ξεπούλημα των αξιών στο όνομα της ατομικής φιλοδοξίας, κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση της νουβέλας «Πέμπτη κορυφή: Η πάλη των φιλοδοξιών. Βασίλης εναντίον Ορέστη».

Το 2017 με το παιδικό βιβλίο «Η βάρκα που δεν βούλιαζε» με εκδόσεις Πάργα κέρδισε με αυθεντικότητα πολλές καρδιές που μπήκαν στη θέση του πρόσφυγα στη βάρκα και ταξίδεψαν με τις εικόνες και τα λόγια του βιβλίου. Διακρίθηκε με τα βραβεία WhiteRavens 2018, εικονογράφησης και ήταν στη βραχεία λίστα για τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας για το 2018. Το 2020 με μια ομάδα εκπαιδευτικών, έγραψε και κυκλοφόρησε δύο ebooks «Λαθρεπιβάτης της Γης: Σηκώστε την Πράσινη Ασπίδα ενάντια στον Πανδήμο και Ο Πανδήμος συναντά την Αγάπη» με σετ δραστηριοτήτων. Συνεργάζεται με σειρά εκπομπών με το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο. Λεπτομέρειες για το έργο και τη δράση του στο ivarkapoudenvouliaze.com

 

Η Μαρία Παντελίδου σπούδασε Οδοντιατρική στην Αθήνα και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Ασκεί την παιδοoδοντιατρική τα τελευταία 20 χρόνια. Αγαπά ότι έχει σχέση με τα παιδιά, τα ταξίδια και τη θάλασσα. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη, την Ευτυχία.

Η Ζωή Πίντσιες Κυριάκου Σπούδασε Εικονογράφησηστο Kent Institute of Art and Design στηνΑγγλία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κολλέγιο Τέχνης στη Λέμπα της Κύπρου. Τώρα ζει μαζί με τον άντρα της Γιάννη και τα τέσσερα παιδιά τους στην Κισσόνεργα της Πάφου. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της εικονογράφησης βιβλίων και παράλληλα διδάσκει Τέχνη σε παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση