ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

H Στέλλα Κυριακίδου στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit 2020

Το 3ο Digital Agenda Cyprus Summit 2020 έχει ως σκοπό την ανάδειξη και συζήτηση ζητημάτων και ιδιαιτεροτήτων της εποχής μας,

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Digital Agenda Cyprus Summit 2020 με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.

Tην 1η Δεκεμβρίου 2019, η κυρία Στέλλα Κυριακίδoυ ανέλαβε το Χαρτοφυλάκιο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι η αρμόδια Επίτροπος για το έργο της Επιτροπής στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) στον τομέα της υγείας και στην υποστήριξη των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της.

Οι προτεραιότητες της στον χώρο της υγείας περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την στρατηγική για την καταπολέμηση του καρκίνου, και την ανάπτυξη της νέας Φαρμακευτικής Στρατηγικής της ΕΕ.

Σχετικά με την Ασφάλεια των Τροφίμων, η Επίτροπος Κυριακίδου ηγείται της νέας Στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», στα πλαίσια της «Πράσινης Συμφωνίας», που καλύπτει κάθε βήμα στην διατροφική αλυσίδα. Οι ευθύνες της περιλαμβάνουν επίσης τη διασφάλιση της εφαρμογής των νόμων για την ευημερία των ζώων και την προώθηση των ευρωπαϊκών προτύπων τροφικής ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κ. Κυριακίδου έχει εργαστεί ως κλινική ψυχολόγος στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, από το 1979-2006.
Το 2006, εξελέγη Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού. Επανεκλέχθηκε το 2011 και το 2016. Διατέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του κόμματος της.

Το 2012 διορίστηκε Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου το 2017 εξελέγη στο αξίωμα της Προέδρου της Συνέλευσης.
Ίδρυσε την οργάνωση Europa Donna – Κύπρου, και διετέλεσε Πρόεδρος της από το 2000-2015. Διετέλεσε επίσης Προέδρος της Europa Donna σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Έχει βραβευθεί επανειλημμένα ως αναγνώριση των πολυάριθμων προσπαθειών και της προσφοράς της στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών, των παιδιών και των ασθενών.

Το 3ο Digital Agenda Cyprus Summit 2020 έχει ως σκοπό την ανάδειξη και συζήτηση ζητημάτων και ιδιαιτεροτήτων της εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα και τις αυξημένων αναγκών για εξειδικευμένη γνώση, σε μια ταχέως εναλλασσόμενη πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο διαφόρων θεματικών, όπως η διαχείριση της συμπεριφοράς των καταναλωτών μετά την «εποχή του κορωνοϊού», η «εκπαίδευση στα όρια», η ανάδυση του κινήματος «Black Lives Matter» και το πώς εκφράζεται πλέον το εταιρικό ήθος. Ταυτόχρονα θα συζητηθεί το θέμα της επίδρασης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του δημοκρατικού πολιτεύματος στην εξέλιξη και εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας (π.χ. 5G). Κεντρικό ρόλο έχει ξανά η υγεία, με τη συζήτηση να κινείται γύρω από την έρευνα για τον αντίκτυπο των στεροειδών. Ακόμη, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του χειρισμού της πανδημίας από την Ευρώπη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας και περιφερειακής σκηνής στους τομείς της τεχνολογίας, του εταιρικού ήθους, της έρευνας και της καινοτομίας, της καταναλωτικής συμπεριφοράς κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digitalagendacy.com ενώ για προεγγραφή στο συνέδριο https://www.digitalagendacy.com/pre-register.html 

Το Digital Agenda Cyprus Summit είναι πραγματικότητα χάρη στην στήριξη της Cyta, της Τράπεζας Κύπρου της Deloitte και της LOGICOM. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Kύπρου,, Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, Frederick University

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση