ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Grinch: Η ιστορία του και ο λόγος που θεωρείται ο ιδανικότερος άντρας

Πήρε το χρώμα του από ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Μαρία Καραμάνου

Όταν σκέφτεστε μερικές από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες ή ιστορίες, ο Grinch και η προσπάθειά του να καταστρέψει τις αγαπημένες μας χειμερινές διακοπές έρχονται πάντα στο μυαλό μας. Ο Grinch όπως είναι γνωστός σήμερα έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το 1957 όταν ο Dr. Seuss δημοσίευσε μια ιστορία με τον Random House με τίτλο «How the Grinch Stole Christmas». Ο χαρακτήρας ζωντάνεψε από τον Chuck Jones και έκτοτε, είναι σημαντικό μέρος της περιόδου των διακοπών, ειδικά για τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν μπορούν παρά να δουν μια διαφορετική πλευρά του Grinch. 

Photo By @tony.jagas On Instagram

Ενώ κάθε λήψη του χαρακτήρα και της ιστορίας εκτελείται λίγο διαφορετικά, η ελκυστική και διαρκής ουσία παραμένει η ίδια. Ο Grinch, που ζει μια μοναχική ζωή με τον σκύλο του Max σε ένα βουνό τόσο ψυχρό όσο η καρδιά και η ψυχή του, γεμίζει με το χαρούμενο πνεύμα των Whos του κοντινού Whoville και κλέβει τα Χριστούγεννα. Φυσικά, μαθαίνει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων μέχρι το τέλος και αγαπά τα Χριστούγεννα και ό,τι αντιπροσωπεύουν.

Photo By @eldoctorgrinch On Instagram

Είναι κακός, αυτός ο κύριος Grinch, αλλά είναι ένας από τους πιο διάσημους χαρακτήρες όλων των εποχών

To «How the Grinch Stole Christmas!» δεν βασίζεται άμεσα σε αληθινά γεγονότα. Καμία πόλη που λέγεται Whoville δεν πολιορκήθηκε ποτέ από ένα γούνινο πράσινο τέρας από τα βουνά και τον σκύλο του, που λήστεψαν όλα τα σπίτια τους την παραμονή των Χριστουγέννων. Δυστυχώς, ο ίδιος ο The Grinch βασίζεται σε ένα πραγματικό πρόσωπο - τον δημιουργό του, την λογοτεχνική εικόνα του Theodor Seuss Geisel, ο οποίος έγραφε με το ψευδώνυμο Dr. Seuss.

Photo By @grinchmovie On Instagram

Ο Geisel έπλενε τα δόντια του το πρωί μετά τα Χριστούγεννα, τον Δεκέμβριο του 1956, όταν παρατήρησε ότι δεν ένιωθε καλά. Αυτό τον ενέπνευσε να γράψει το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, όπως και το κίνητρο να ανακαλύψει ξανά κάτι για τα Χριστούγεννα που προφανώς είχε χάσει. Η ταινία του 2000 «How the Grinch Stole Christmas» με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey ήταν πρώτη σε εισπράξεις και κέρδισε συνολικά 345 εκατομμύρια δολάρια. 

Photo By @grinchmovie On Instagram

Το φαινόμενο Grinch και τα χαρακτηριστικά του

Μόνο μερικά πολιτιστικά φαινόμενα είναι αρκετά επιδραστικά ώστε να αλλάξουν μόνιμα την αντίληψη του κοινού και να δημιουργήσουν μια σύνδεση με κάτι που εμφανίζεται φυσικά ή προϋπάρχει όπως ένα χρώμα. Ο χαρακτήρας Grinch του Dr. Seuss είναι τόσο διάσημος και δημοφιλής — στην τηλεόραση, αλλά και στους κόσμους των επαγγελματιών και της δημιουργίας χρωμάτων. Το μοναδικό χρώμα του σώματος του μισητή των Χριστουγέννων, το άρρωστο, απαλό κιτρινωπό-πράσινο είναι γνωστό ως «Grinch Green». 

Photo By The Grinch 2018

Ο Grinch απέκτησε το οριστικό του πράσινο χρώμα όταν ο Chuck Jones προσάρμοσε το βιβλίο του Dr. Seuss στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά αφιερωμένη στις διακοπές του, το 1966. Έκανε τον Grinch πράσινο, και τη συγκεκριμένη απόχρωση του πράσινου, εμπνευσμένος από ένα αστείο στην πραγματική του ζωή. Κάθε φορά που νοίκιαζε ένα αυτοκίνητο διαπίστωσε ότι το πρακτορείο του έδινε ένα όχημα σε αυτό το άρρωστο, απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα.

Photo By How The Grinch Stole Christmas 2000

Όπως πολλοί φανταστικοί χαρακτήρες, ο Grinch είναι αποκλειστικά εφεύρεση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Dr. Seuss, και είναι ένας μοναχικός του οποίου η «ετερότητα» απεικονίζεται ρητά από μια εμφάνιση που δεν ταιριάζει με κανέναν ή τίποτα άλλο. Ο Grinch λέγεται ότι έχει μια καρδιά «δύο μεγέθη πιο μικρή», η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει πολύ τη σωματική του κατάσταση και την ψυχική του κατάσταση. Αλλά τότε η κυριολεκτική καρδιά του Grinch, όταν αφήνει τα Χριστούγεννα στη μεταφορική του καρδιά, λέγεται ότι μεγαλώνει «τρία μεγέθη». 

Photo By Dartmouth Alumni Magazine

Γιατί ο Grinch μισεί τα Χριστούγεννα

Κάθε ταινία ή βιβλίο με τον Grinch, απεικονίζει τη μεθοδική, υπολογισμένη και ψυχρή διαδικασία μιας τερατώδης φιγούρας που ζει μόνη της και σχεδιάζει να ακυρώσει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές για μια ολόκληρη πόλη χαρούμενων αθώων. Ο Grinch παραμένει, σε γενικές γραμμές, ανεξερεύνητος, ωστόσο - οι παραγωγοί διαφορετικών έργων Grinch προσπάθησαν να βρουν τους λόγους ή τα κίνητρα για τους οποίους προσπαθεί να κλέψει τα Χριστούγεννα.

Photo By @thelocalgrinch On Instagram

Στο αυθεντικό βιβλίο του Δρ. Seuss του 1957, δεν δίνεται κανένας λόγος για το γκρίνια του Grinch, μια ιδέα που επιβεβαιώθηκε στην ειδική μεταφορά του 1966 στην τηλεόραση. Αυτή η ιστορία είναι σύντομη και όταν προσαρμόστηκε στου μεγάλου μήκους, ζωντανή δράση «Dr. Seuss's How the Grinch Stole Christmas» το 2000, οι σκηνοθέτες πρότειναν μια σχέση μεταξύ της σκληρής παιδικής ηλικίας του Grinch και του μίσους του για τα Χριστούγεννα — τον εγκατέλειψαν και ήταν θύμα εκφοβισμού στο Whoville με μία εμμονή για τα Χριστούγεννα. Στην τηλεοπτική ταινία του 1982, «The Grinch Catches the Cat in the Hat», εξηγείται ότι η δυσαρέσκεια του χαρακτήρα για τα Χριστούγεννα προέρχεται από τραγωδία και τραύμα - η μητέρα του πέθανε όταν ήταν μικρός, γεγονός που τον άφησε μόνιμα λυπημένο και κακό.

Γιατί προσελκύει το κοινό των γυναικών και έχει μετατραπεί σε «hot» σύμβολο

Ο Grinch είναι ένα καλό αγόρι που αναζητά αγάπη κατά τα λεγόμενα των γυναικών. Αναγνωρίζουμε ότι στην αρχή είναι κακότροπος, εξαιρετικά εκκεντρικός και συνεχώς σε κακή διάθεση, αλλά είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Και αυτό είναι που τον κάνει τόσο δελεαστικό εξαρχής. Γιατί τελικά ποια είναι η αδυναμία κάθε γυναίκας; Ένας άνθρωπος που χρειάζεται επισκευή.

Επιπλέον, το σπίτι του είναι σκαλισμένο στην πλαγιά ενός βουνού - ποιος νοιάζεται πώς θα μοιάζει αν σας έχει σε έπαυλη με θέα;

Το πιο σημαντικό, η πολιτική του τον περιβάλλει ως τον πιο κατάλληλο εργένη που γνωρίζει ο άνθρωπος. Οι Whos of Whoville, που μαστίζονται από τους περιορισμούς του καπιταλισμού, ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές καταναλωτικές προσδοκίες για το τι πρέπει να είναι τα Χριστούγεννα. Σε απάντηση, ο σοσιαλιστής Grinch οργανώνει μια ληστεία, καταρρίπτοντας τη δημοκρατία μόνος του, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων κλέβοντας τα δώρα όλων.

Photo By The Things

Αψηφά νόμους και προσδοκίες, ρίχνοντας φως στις παγίδες του καταναλωτισμού. Σίγουρα, είναι στα χέρια της δικής του εγωιστικής επιδίωξης να κλέψει τα Χριστούγεννα. 

O Grinch αποπνέει ακατέργαστη αρρενωπότητα. Κάθε χρόνο, το Διαδίκτυο συσπειρώνεται για να υμνήσει τον βασιλιά, τον θυμωμένο πράσινο άνδρα που όλοι θέλουν. Έτσι, όλη αυτή η συζήτηση θέτει το ερώτημα: Τι είναι αυτό που κάνει τον Grinch τόσο θελκτικο;

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Μπαίνοντας με ύψος 6'6, αυτός ο πράσινος άντρας δεν φοβάται να σε πετάξει πάνω από τον ώμο του σε οποιαδήποτε αναφορά σε χριστουγεννιάτικες ευχές. Η προσωπικότητά του είναι κάπως αγαπησιάρικη. Όπως κάθε καλός, ο Grinch είναι ένα κουρασμένο λυπημένο αγόρι με τραγική ιστορία, κάτι που τον έκανε να είναι αμυντικός και αδύνατο να συνεργαστεί κάποιος μαζί του. Η κακή του συμπεριφορά, κάτι που στο τέλος αλλάζει προς το καλύτερο, του δίνει τεράστια Alpha vibes που, επιστημονικά, τον κάνουν εξαιρετικά γοητευτικό.

Όταν συνδυάζεται με την αγάπη που δείχνει στη Martha May και στη Cindy Lou Who, είναι ξεκάθαρο ότι ο Grinch είναι τελικά κάποιος που είναι ένα καλό αγόρι που αναζητά αγάπη παρά το σκληρό εξωτερικό του. Και για αυτόν τον λόγο, η αλλαγή της καρδιάς του στο τέλος προσθέτει ένα στρώμα hotness που εκτοξεύει τον Grinch στο God Status Sex Appeal.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση