ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πουκάμισο και tailored maxi φούστα
 

Γιατί πρέπει να αγοράζετε το πιο άσχημο καρπούζι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε καρπούζι

Μαρία Σάββα

Τώρα που είναι η εποχή του αγαπημένου μας καλοκαιρινού φρούτου, θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε ένα μικρό μυστικό: Επιλέγοντας το πιο "άσχημο" καρπούζι στο σούπερ μάρκετ, όχι μόνο θα ευχαριστήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά και θα συμβάλλετε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Πώς να διαλέξετε ένα καρπούζι: 3 "άσχημα" σημάδια που δείχνουν ότι ένα φρούτο είναι υψηλής ποιότητας

Η επιλογή του "άσχημου" καρπουζιού είναι μια αλάνθαστη μέθοδος για να βρείτε το πιο γλυκό καρπούζι. Τι ακριβώς είναι όμως ένα "άσχημο" καρπούζι; Αναζητήστε αυτά τα τρία βασικά σημάδια που υποδηλώνουν αφθονία γλυκύτητας και γεύσης:

1.Ένα μεγάλο κίτρινο μπάλωμα
Συχνά, αποφεύγουμε τα καρπούζια με κίτρινα μπαλώματα, αναζητώντας ομοιόμορφες αποχρώσεις. Ωστόσο, ένα μεγάλο κίτρινο μπάλωμα είναι ένδειξη ότι το καρπούζι ωρίμασε στο έδαφος, κάτω από τον ήλιο. Όσο μεγαλύτερο είναι το κίτρινο μπάλωμα, τόσο περισσότερο ωρίμασε το καρπούζι και έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη γλυκύτητα και ζουμερή γεύση.

2.Πολλά νήματα
Τα νήματα προκύπτουν από την επικονίαση των μελισσών. Περισσότερα νήματα σημαίνουν ότι το καρπούζι είναι πιο γλυκό. Μπορεί να χρειαστεί λίγη επιπλέον προσπάθεια για να βρείτε ένα καρπούζι με πολλά νήματα, αλλά οι κόποι σας θα ανταμειφθούν με το γλυκύτερο καρπούζι.

3.Μαύρα στίγματα
Τα μαύρα στίγματα συχνά αποφεύγονται, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα καλό σημάδι. Υποδηλώνουν ότι η ζάχαρη διαρρέει από το φρούτο, κάτι που σημαίνει ότι το καρπούζι είναι πολύ γλυκό.

Αν θέλετε λοιπόν να βρείτε το τέλειο καρπούζι, ήρθε η ώρα να μειώσετε τα οπτικά σας πρότυπα. Μην ξεγελιέστε αναζητώντας το τέλειο πράσινο καρπούζι. Αντ' αυτού, ψάξτε για το πιο "άσχημο" που μπορείτε να βρείτε. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το καρπούζι είναι πυκνό και βαρύ, κάτι που δείχνει ότι είναι γεμάτο νερό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
καρπούζι  |  νέα  |  lifestyle  |  news  |  watermelon

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση