ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: joggers, μακρυμάνικο κορμάκι και άρβυλα
 

Γιατί περιμένουμε πώς και πώς το ''Mank'';

Ποιος έγραψε το ''Citizen Kane'' τελικά;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ποιος έγραψε το θρυλικό ''Citizen Kane''; Μια από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου έχει ένα μεγάλο ερώτημα από πίσω, κι αυτό αφορά στη συμβολή του Herman Mankiewicz στο τελικό σενάριο του Orson Welles. 

Στην πραγματικότητα, ο Mankiewicz παρέδωσε ένα σενάριο 300 σελίδων στον Welles με τίτλο ''American'', το οποίο στη συνέχεια δέχτηκε πολλές διορθώσεις. Ο Mankiewicz πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιμέλεια του σεναρίου, προσθέτοντας όσα ήθελε ο Welles να προστεθούν και μειώνοντας το σενάριο στις 156 σελίδες. Παρ' όλα αυτά, το ερώτημα παραμένει. ο Mankiewicz διεκδίκησε credit σεναριογράφου και στο τέλος τα κατάφερε, παρόλο που μέχρι τώρα αν ρωτήσεις οποιοδήποτε σινεφίλ θα σου πει πως ο Welles είναι πίσω από το σενάριο. 

Το ''Mank'' ασχολείται ακριβώς μ' αυτό! Παρόλο που το Netflix δεν έχει αποκαλύψει την ακριβής υπόθεση της ταινίας, η περίληψη λέει: ''Το Hollywood της δεκαετίας του 1930, αξιολογείται ξανά μέσα από τα μάτια ενός κοινωνικού κριτικού και αλκοολικού σεναριογράφου, του Herman J. Mankiewicz, όσο προσπαθεί να τελειώσει το σενάριο του ''Citizen Kane'' για τον Orson Welles''. 

Η ταινία ''Citizen Kane'' κέρδισε στην πορεία εννιά υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ αλλά κέρδισε μόνο ένα, στην κατηγορία του σεναρίου, με τον Welles και τον Mankiewicz να μοιράζονται το βραβείο. 

O Gary Oldman υποδύεται τον Mankiewicz, o Tom Burke τον Welles και μαζί τους βλέπουμε τις Amanda Seyfried και Lily Collins, σε σκηνοθεσία του David Fincher ο οποίος επιστρέφει στις ταινίες μεγάλου μήκους μετά το ''Gone Girl'' του 2014. Το Netflix δεν έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά αναμένεται να τη δούμε μέσα στον Οκτώβριο. 

Το γεγονός όμως πως μια νέα ταινία σε μια πλατφόρμα streaming, πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα ιστορία για μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών, είναι αρκετά ενδιαφέρον για να σε προσελκύσει. Ακόμα περισσότερο μάς ενθουσιάζει το ότι πραγματεύεται ένα ερώτημα που ίσως ρίξει νέο φως σε όσα πιστεύαμε πως ξέραμε για το ''Citizen Kane''. 

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ταινίες  |  netflix  |  gary oldman  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση