ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Γιατί μιλούν όλοι για το ''Dune'';

Ίσως έχουμε τον... διάδοχο του ''Star Wars''

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας ''Dune'' κυκλοφόρησε και ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλούν γι' αυτό. Αφενώς πρωταγωνιστής είναι ο Timothée Chalamet, αφετέρου είπαν πως έρχεται για να ξεκινήσει ένα franchise σαν του ''Star Wars'', όπως και να 'χει το ''Dune'' είναι το talk of the town. 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το ''Dune''; 

Βασίζεται στο βιβλίο του Frank Herbert, που κυκλοφόρησε το 1965 και αυτή η ταινία θα καλύπτει περίπου το μισό της ιστορίας. Λαμβάνει χώρα σε ένα μακρινό μέλλον, σε ένα σύμπαν που διοικεί ένας αυτοκράτορας και μια σειρά από οίκους ευγενών, και ο καθένας το κάνει όπως θεωρεί εκείνος καλύτερα. Η βασική πλοκή ακολουθεί τη διαμάχη δύο οίκων, του Leto Atreides και του Vladimir Harkonnen με στόχο την κυβέρνηση του επικίνδυνου πλανήτη Arrakis, γνωστό και ως Dune (ο οποίος ανήκει πλέον στον Atreides). Ο πλανήτης είναι η μοναδική πηγή του spice, μιας σκόνης που μπορεί να μεγαλώσει τη διάρκεια ζωής κάποιου, δίνει υπερφυσικές πνευματικές ικανότητες και δίνει τη δυνατότητα ταξιδιού σε ταχύτητα γρηγορότερη απ' αυτή του φωτός. Παρόλο που γνωρίζει τους κινδύνους, ο Atreides παίρνει τη σύντροφό του, Lady Jessica, και τον γιο του, Paul, μαζί με μια ομάδα από συμβούλους σε ένα ταξίδι στον Arrakis με σκοπό να αναλάβουν την επιχείρηση ανασκαφής του spice. 

Πρωταγωνιστούν οι Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Rebecca Ferguson κ.ά. σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve, με την Warner Bros σαν εταιρεία παραγωγής. Παρόλο που δεν ειπώθηκε δημόσια, οι φαν αλλά και το Variety θεωρούν πως η Warner Bros στοχεύει στο να πλάσει ένα μεγάλο franchise, παρόμοιο με αυτό του ''Star Wars''. 

To ''Dune'' αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2020.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση