ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Το γρύλισμα των γουρουνιών δείχνει τα συναισθήματά τους

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Πάρις Δημητριάδης

Χρησιμοποιώντας χιλιάδες ακουστικές ηχογραφήσεις που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής των γουρουνιών, από τη γέννησή τους έως τον θάνατό τους, μια διεθνής ομάδα ερευνητών είναι η πρώτη στον κόσμο που μεταφράζει το γρύλισμα των χοίρων σε πραγματικά συναισθήματα σε έναν εκτεταμένο αριθμό συνθηκών και σταδίων ζωής.

Η έρευνα διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το ETH της Ζυρίχης και το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών της Γαλλίας για τη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (INRAE) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων στο μέλλον. Με αυτή τη μελέτη, αποδεικνύουμε ότι οι ήχοι των ζώων παρέχουν μεγάλη εικόνα για τα συναισθήματά τους.

Αποδεικνύουμε επίσης ότι ένας αλγόριθμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκωδικοποίηση και κατανόηση των συναισθημάτων των χοίρων, κάτι που είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ευημερίας των ζώων”, λέει η καθηγήτρια Elodie Briefer του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η οποία ήταν συνεπικεφαλής της μελέτης.

Οι ερευνητές κατέγραψαν ήχους χοίρου τόσο σε εμπορικά όσο και σε πειραματικά σενάρια, οι οποίοι με βάση τη συμπεριφορά των γουρουνιών συνδέονται είτε με θετικό είτε με αρνητικό συναίσθημα.

Οι θετικές καταστάσεις περιλάμβαναν, για παράδειγμα, αυτές όταν τα χοιρίδια θηλάζουν από τη μητέρα τους ή όταν ενώνονται με την οικογένειά τους μετά τον χωρισμό.

Οι συναισθηματικά αρνητικές καταστάσεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, χωρισμό, καυγάδες μεταξύ χοιριδίων, ευνουχισμό και σφαγή. Η μελέτη των συναισθημάτων των ζώων είναι ένας σχετικά νέος τομέας που έχει εμφανιστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Σήμερα, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ψυχική υγεία των ζώων είναι σημαντική για τη συνολική τους ευημερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση