ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Έκθεση αφιερωμένη στον σχεδιαστή Martin Margiela

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφιερωμένη σε έναν από τους πιο αινιγματικούς σύγχρονους σχεδιαστές που επηρέασε όσο κανένας άλλος τη βιομηχανία της μόδας και προκάλεσε με τις ιδέες του σοκ και ίντριγκα είναι η έκθεση «Margiela/Galliera 1989-2009» που θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο στο Palais Galliera (Μουσείο Μόδας) στο Παρίσι.

Η έκθεση είναι μία αναδρομή στην 20ετή καριέρα του Βέλγου σχεδιαστή μόδας από την πρώτη του συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 1989 έως την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2009 μέσω περισσότερων από 100 δημιουργιών του, βίντεο από τις επιδείξεις μόδας και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Ο Martin Margiela δεν αμφισβήτησε μόνο τη δομή των ενδυμάτων, αλλά αμφισβήτησε επίσης τη δομή του συστήματος της μόδας, ακόμη και τον ρόλο του σχεδιαστή μόδας.

Εφάρμοσε τις τεχνικές «grunge» όπως η αποδόμηση, η ανακύκλωση και τα ακατέργαστα φινιρίσματα, με έξυπνο και κομψό τρόπο και χρησιμοποίησε μη συμβατικά υλικά, πλαστικές σακούλες, κρεμάστρες ρούχων, ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων και περούκες.

Ο Martin Margiela γεννήθηκε το 1957 στην πόλη Γκενκ του Βελγίου και αποφοίτησε από το Τμήμα Μόδας της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αμβέρσας το 1980. Μετά από μία θητεία ως βοηθός του Jean Paul Gaultier μεταξύ 1984 και 1987, ίδρυσε το δικό του label Maison Martin Margiela το 1989 προκαλώντας άμεση αντίδραση με την πρώτη του συλλογή.

Η εννοιολογική προσέγγιση του Margiela αμφισβήτησε την αισθητική της εποχής του. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούσε ένα ένδυμα ήταν η αποδόμηση του, αποκάλυπτε το εσωτερικό, την επένδυση, τις βάτες και τα ημιτελή τμήματα, καθώς και τα διαφορετικά στάδια της παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση