ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Δύο Έλληνες καλλιτέχνες στην πρώτη έκθεση της Gallery 45 στην Λεμεσό

Οι Blaqk διαπρέπουν με μία μείξη καλλιγραφίας και γεωμετρικών γραμμών σε αφηρημένη μορφή

O Greg Παπαγρηγορίου και ο Simek, δύο graphic designers και εικαστικοί, με βάση την Αθήνα, δημιούργησαν το 2011 το δίδυμο Blaqk, δίνοντας με τα έργα τους νέα πνοή σε κτήρια και τοποθεσίες που μέχρι πρότινος ήταν άψυχα, εγκαταλελειμμένα. Η τέχνη τους είναι ένας συνδυασμός καλλιγραφίας, γραμμάτων και γραμμών, γεωμετρικών σχημάτων, μοτίβων και υφών, που εφαρμόζεται σε τοιχογραφίες, πίνακες και graphic design, εκτός των άλλων. Ανά τον κόσμο, το όνομά τους έχει γίνει γνωστό στη σκηνή του street art, αφού έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμια πρότζεκτ και φεστιβάλ τέχνης του δρόμου, όπως το Poliniza Doz Festival στη Βαλένθια της Ισπανίας και το Emergence Festival στη Σικελία της Ιταλίας. Τώρα, τα έργα τους βρίσκονται στην εντυπωσιακή Gallery 45 στην Λεμεσό μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Simek

Ο κατά κόσμον Χρίστος Τζαφέρος, γνωστός επίσης ως Simek, με σπουδές graphic design, ξεκίνησε τη ζωγραφική και τη φωτογραφία το 2009. Εστιάζει στα σχέδια, χρησιμοποιώντας γεωμετρία, γραμμές, σχήματα, μοτίβα και την τεχνική του glitch, ενώ προτιμά να επιλέγει μαύρο, λευκό και φυσικά χρώματα στις επιφάνειες και στα υλικά στα οποία εργάζεται, και σχεδόν πάντα συνδυάζει τα έργα του με την αρχιτεκτονική του χώρου. Ασχολείται με το street art και τα γκράφιτι από το 2000, με πολλά έργα του να βρίσκονται σε πολλά εγκαταλελειμμένα κτήρια και δρόμους. Το ενεργητικό του περιλαμβάνει συμμετοχές σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και σχεδιασμό λογοτύπων, σχέδια ρούχων, εξώφυλλα άλμπουμ και βιβλίων. 


Φωτογραφία: Daniel Rupp

Ο Greg Παπαγρηγορίου

Έχοντας σπουδάσει graphic design στην Αθήνα, η δουλειά του χαρακτηρίζεται από αυθόρμητες κινήσεις και σχήματα εμπνευσμένα από βουρτσιές, αλλά και τη φύση. Προτεραιότητά του αποτελεί το πώς να συνδυάζει και να προσαρμόζει το έργο του στον χώρο όπου καλείται να δουλέψει, είτε πρόκειται για πίνακες είτε ψηφιακά σχέδια, καλλιγραφία και τοιχογραφίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πέραν των σταθερών τεχνικών του, οι πειραματισμοί είναι επίσης μέρος της τέχνης του, αφού έχει εργαστεί με διάφορα υλικά όπως χαρτί, υφάσματα και ξύλο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα brands του κόσμου, όπως η Chanel, η Nike, η Adidas, η Nespresso και το Four Seasons.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση