ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Clark: Η νέα σουηδική σειρά στο Netflix για το περιβόητο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Ισχυρό buzz και εκτενή δημοσιεύματα προσελκύει νέα μίνι σειρά από τη Σουηδία

Πάρις Δημητριάδης

Viral προτού καν αρχίσει να προβάλλεται έγινε η νέα σειρά σουηδικής παραγωγής «Clark».

Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού η νέα μίνι σειρά έξι επεισοδίων έχει βασιστεί στην αληθινή ιστορία του διαβόητου εγκληματία που με τη δράση του οδήγησε στη δημιουργία του πασίγνωστου ψυχολογικού Συνδρόμου της Στοκχόλμης.

«Αυτή είναι η αδιανόητη ιστορία του Clark Olofsson, του αμφιλεγόμενου εγκληματία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του γνωστού συνδρόμου. Πρόκειται για μια σειρά που έχει βασιστεί τόσο στα ψέματα όσο και στις αλήθειες του», αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή του Netflix.

Με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή στη χώρα του ηθοποιό, Bill Skarsgard, η σειρά επιχειρεί να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τον άντρα που κατόρθωσε να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα και μέσω της συμπεριφοράς του να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα και να αγαπηθεί πολύ, παρά τις διάφορες καταδίκες εις βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονιών, κλοπές και δεκάδες ληστείες τραπεζών.

 

 

Βασισμένη σε ψέματα αλλά και αλήθειες που πηγάζουν από την αυτοβιογραφία του γνωστού εγκληματία και με τη σκηνοθετική ματιά του Jonas Åkerlund, η σειρά προσφέρει μια μυθοπλαστική προσέγγιση γύρω από την αληθινή ζωή της απίστευτα αμφιλεγόμενης αυτής προσωπικότητας στη σύγχρονη σουηδική ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι όταν στην επιστήμη της ψυχολογίας γίνεται λόγος για «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» αναφερόμαστε στα αλλόκοτα και απρόσμενα θετικά συναισθήματα που αναπτύσσουν οι όμηροι απέναντι στους απαγωγείς τους και ευρύτερα τα θύματα απέναντι στους θύτες τους, με εκδήλωση μίας δύσκολα κατανοητής συμπόνιας, αγάπης και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και έρωτα.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CLARK (@clarknetflix)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση