ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Neon top, midi φούστα και μπαλαρίνες με λουράκια
 

Αυτός ο καλλιτέχνης μεταμόρφωσε τη γειτονιά του με... καπάκια!

H φανταστική τοιχογραφία στη Βενεζουέλα

Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την τέχνη τους για να περάσουν οικολογικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για θέματα που αφορούν στις κλιματικές αλλαγές. Ο 23χρονος Oscar Olivares, από τη Βενεζουέλα, έκανε κάτι μοναδικό σε συνεργασία με τον τοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό OkoSpiri. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα καπάκια μπουκαλιών, ο καλλιτέχνης δημιούργησε μια φανταστική τοιχογραφία. 

''Είμαι ευτυχισμένος όταν ζωγραφίζω, και θέλω ο κόσμος που βλέπει τη δουλειά μου να νιώθουν το ίδιο που νιώθω εγώ στη δημιουργική διαδικασία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αποφάσισα εγώ να γίνω εικαστικός - είμαι αυτός που είμαι, και αν δεν γινόμουν καλλιτέχνης, θα ήμουν εντελώς άλλος άνθρωπος'' είπε ο Olivares σε συνέντευξη του στο BoredPanda. 

Η τοιχογραφία χρειάστηκε σχεδόν τρεις μήνες για να γίνει, και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες καπάκια για να μεταμορφωθεί ο τοίχος στη μικρή πλατία Plaza Escalona στο Καράκας. Με έκταση 45 μέτρα, ο τοίχος είναι 3.5 μέτρα ύψος στο χαμηλότερο του σημείο και 7.25 μέτρα στο ψηλότερο. 


Φωτογραφία: OkoSpiri

H ιδέα πίσω από το έργο είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Καράκας, και όχι μόνο, για τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και να δώσει νέα ζωή στην πλατεία που είχε εγκαταληφθεί. Πλέον, είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά έργα στη Νότια Αμερική και το πρώτο του είδους του στη Βενεζουέλα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση