ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Αυτό είναι το μοντέλο που όλοι ξέρουμε αλλά κανείς δεν γνωρίζει!

Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό λογότυπο

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά λογότυπα του κινηματογράφου όλων των εποχών. Αν σου ζητήσει κάποιος να θυμηθείς ένα στούντιο παραγωγής της Αμερικής, αμέσως σου έρχεται στο μυαλό αυτό της Columbia Pictures, με τη γυναίκα με τον πυρσό, που ποζάρει σαν Άγαλμα της Ελευθερίας. 

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι πως το ξέρουμε, ναι; Τι γνωρίζεις όμως για τη γυναίκα που ξέρουν όλοι; 

Το λογότυπο ξεκίνησε από το 1924, και από τότε δέχτηκε πέντε μεγάλες αναθεωρήσεις. Το πρώτο παρουσίαζε μια Ρωμαϊκή πολεμίστρια με ασπίδα στο αριστερό της χέρι και σιτάρι στο δεξί. Ο πίνακας δημιουργήθηκε το 1992 και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται ένα χρόνο μετά όταν ο Scott Mednick προσλήφθηκε για να δημιουργήσει λογότυπα για όλες τις εταιρείες που άνηκαν τότε στη Sony Pictures. O Mednick επιστράτευσε τον καλλιτέχνη Michael Deas, για να ζωγραφίσει ψηφιακά το λογότυπο και να επαναφέρει τη γυναίκα στην κλασική της μορφή. 

Ο Deas, με τη σειρά του, ζήτησε από τη φίλη της φωτογράφου Kathy Anderson, την γραφίστρια Jenny Joseph σαν μοντέλο για το νέο λογότυπο. Λόγω χρόνου, συμφώνησε να βοηθήσει στο διάλειμμα της από τη δουλειά. Το φόρεμα της άλλαξε από σημαία της Αμερικής σε λευκό, πορτοκαλί και μπλε. Η φωτογράφιση της κράτησε τέσσερις ώρες με την Anderson πίσω από τον φακό, και έλαβε χώρα στο διαμέρισμα της στη Νέα Ορλεάνη, στην οποία έστησε ένα μικρό στούντιο. 


Φωτογραφία: Kathy Anderson

''Όταν ο καταπληκτικός και ταλαντούχος Michael Deas μού ζήτησε να κάνω μια φωτογράφιση για έναν πίνακα, δεν είχα ιδέα πόσο εμβληματικό θα γινόταν αυτό το έργο'' είχε πει η Anderson. 

''Βολέψαμε τη φωτογράφιση σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, μου έβαλαν ένα σεντόνι πάνω μου και κρατούσα ένα φωτιστικό γραφείου. Το κρατούσα απλά ψηλα. Δεν πίστευα ποτέ πως θα καταλήξει στη μεγάλη οθόνη, και δεν πίστευα ποτέ πως θα υπήρχε ακόμα 20 χρόνια μετά'' είπε η Joseph σε συνέντευξη της το 2012. Εκείνη ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που έκανε το μοντέλο. 


Φωτογραφίες: Kathy Anderson 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση