ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Eμπριμέ jumpsuit και mules
 

Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς έξοδα

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, είναι λογικό σε κάποια στιγμή να νιώσετε την ανάγκη ότι ο χώρος σας χρειάζεται μια μικροανακαίνιση.

Μαρία Φάντη

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, είναι λογικό σε κάποια στιγμή να νιώσετε την ανάγκη ότι ο χώρος σας χρειάζεται μια μικροανακαίνιση. 

Λογικό αυτό, αφού ξοδεύουμε σίγουρα 10 ώρες την ημέρα στο σαλόνι μας και κάποια στιγμή όλα αρχίζουν να μας φαίνονται βαρετά και να μας φταίνε. Ίσως να γεμίζετε το μυαλό σας με αμφιβολίες αφού ξανασκέφτεστε αν ήταν καλή ιδέα να τοποθετήσετε κάποια πράγματα σε συγκεκριμένες θέσεις, αν το χαλί μας θα φαινόταν πιο ωραίο σε άλλο σημείο ή αν θα γεμίζαμε μια γωνιά που έχουμε άδεια με κάτι διακοσμητικό ή κάποιο φυτό, αν αλλάζαμε θέση στην τηλεόραση και χίλια δυο άλλα. 

Τα δωμάτια του σπιτιού και ειδικά το σαλόνι πρέπει να είναι πρακτικοί, άνετοι χώροι ώστε να μας βοηθούν στο να περάσουμε άνετα και χαλαρά. Και αφού όλοι παραμένουμε σε καθεστώς κοινωνικής απόστασης και επειδή πολλά από τα καταστήματα επίπλωσης και διακόσμησης είναι κλειστά, τα 5 πιο κάτω tips για μίνι makeover του σπιτιού μπορούν να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον χώρο σας χωρίς να εγκαταλείψετε το σπίτι σας και χωρίς προπαντός να αγοράσετε τίποτα νέο. Βελτιώστε τα μικρά πράγματα και τις λεπτομέρειες, και κάντε το σπίτι που μένετε τον χώρο των ονείρων σας!

Δώστε στα έπιπλά σας έμφαση

Δώστε στο σπίτι σας μια μικρή ανανέωση, αλλάζοντας παρόμοια μεγέθη επίπλων ή διακοσμητικών από ένα δωμάτιο στο άλλο. Παραδείγματα; Αν έχετε ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι, θα μπορούσατε ίσως να το χρησιμοποιούσατε ως κομοδίνο. Αν έχετε διάφορα διακοσμητικά κάδρα ή πόστερ στους τοίχους, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με κάποια που έχετε σε άλλα δωμάτια. Ακόμα και κάποια διακοσμητικά μαξιλάρια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αυτά που έχετε στο υπνοδωμάτιο. 

Είδομεν το φως το αληθινόν 

Όχι, δεν πρόκειται για πασχαλινή διακόσμηση. Απλώς, αφού περνάμε τις ημέρες μας μέσα, είναι σημαντικό να φωτίζουμε τον χώρο μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανοίξτε ή αφαιρέστε σκοτεινές αποχρώσεις κουρτινών για να φωτιστεί φυσικά ο χώρος, αφού το φυσικό φως ανοίγει ένα δωμάτιο και μια θέα δίνει την αίσθηση γαλήνης. 

Προσθέστε μερικά πράσινα φυτά

Η φύση είναι γνωστό ότι έχει μια ηρεμιστική επίδραση στη διάθεση και παρόλο που ξοδεύουμε τον τελευταίο καιρό μεγάλο μέρος της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους, είναι καλό να φέρουμε το έξω μέσα ανανεώνοντας τον χώρο με φυτά αν έχουμε ή προσθέτοντας αν δεν έχουμε. 
Φέρτε, λοιπόν, λίγα φυτά από έξω μέσα στο σπίτι ή δημιουργήστε βάζα, αναζητώντας κλαδιά ή λουλούδια είτε από τον δικό σας κήπο είτε με αγριολούλουδα, αν βγείτε για μια βόλτα. 

Ξεσκαρτάρετε τα περιττά αντικείμενα 

Για να καταφέρετε να ανανεώσετε και -γιατί όχι- να οργανώσετε σωστά τον χώρο σας, πρέπει να δείτε τι σας είναι απαραίτητο, τι χρειάζεστε δηλαδή και τι όχι. Κοιτάξτε τι χρειάζεστε και τι κάνει πολλή «φασαρία» στο μάτι στη ραφιέρα ή βιβλιοθήκη σας. Μπορείτε να ανανεώσετε τα μαξιλάρια σας. Τα μαξιλάρια είναι χρήσιμα και στυλάτα, όταν έχετε αρκετό χώρο για να τα τοποθετήσετε. Όταν όμως το σπίτι είναι μικρό, τα μαξιλάρια δεν βοηθάνε ιδιαίτερα. Ανανεώστε τα μαξιλάρια σας με άλλα καλύμματα, αν έχετε έξτρα στο σπίτι ή από το υπνοδωμάτιο. Ακόμη, μπορείτε να πετάξετε (στην ανακύκλωση πάντα) χαρτιά ή περιοδικά που δεν χρειάζεστε πλέον και ακουμπάτε από δω και από εκεί. Χρησιμοποιήστε ένα ωραίο κουτί ή και ακόμη, αν είστε και δημιουργικοί, φτιάξτε ένα κουτί από μια κούτα παπουτσιών και βάλτε τα μέσα.

Ανανεώστε έπιπλα που δεν σας αρέσουν
Αν έχετε στο σαλόνι ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο έπιπλα που μπορεί να έχουν φθαρεί ή δεν σας αρέσουν πλέον, μη σκάτε. Μπορείτε να τα καλύψετε με ένα τραπεζομάντιλο ή σεντόνι, προσθέστε μερικά όμορφα βάζα ή βάψτε τα αν έχετε μπογιά ή πάλι, αν είσαστε καλοί στη ζωγραφική, δώστε τους λίγο χρώμα ζωγραφίζοντας διάφορα σχέδια επάνω

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X