ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

4 καλοκαιρινά cocktails που πρέπει φέτος να φτιάξεις

Υπέροχα και δροσιστικά ποτά που αξίζει να δοκιμάσεις

newsroom must

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε το καλοκαίρι αυτομάτως φέρνουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα: την θάλασσα και τα cocktails. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, εμείς ανατρέξαμε στο σάιτ της Αθηνάς Λοϊζίδου και βρήκαμε 4 υπέροχα και δροσιστικά cocktails που αξίζει να φτιάξεις μόνη σου.

Καϊπιρίνια με ανανά (caipirinha)
Αποτελεί το εθνικό ποτό της Βραζιλίας και έχει ως βασικό συστατικό την cachaça, ένα απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο. Μπορείτε να το βρείτε στην κάβα των υπεραγορών με την ονομασία pitu.

Για 2 κοκτέιλ

Υλικά
220 γρ. φρέσκος ανανάς κομμένος σε κομμάτια
40 ml χυμός από λάιμ
6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
40 γρ. ζάχαρη
70 ml λικέρ cachaca
350 γρ. παγάκια

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν γρανίτα. Το μοιράζουμε στα ποτήρια και σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια.

Dirty Μαρτίνι & Μαρτίνι χωρίς αλκοόλ
Το Μαρτίνι είναι όσο κλασικό όσο και τα κοκτέιλ. Όλοι το γνωρίζουν, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει τουλάχιστο ένα. Κάθε καλό μπαρ που θέλει να ονομάζεται «μπαρ» πρέπει να ξέρει να φτιάχνει ένα καλό Μαρτίνι. Το καλύτερο κατά την άποψή μου είναι το αλμυρό, σαγηνευτικό και αμφιλεγόμενο Dirty Μαρτίνι. Το Dirty Martini πιστεύεται ότι προέρχεται από το 1901, όταν ο μπάρμαν της Νέας Υόρκης John O'Connor βρήκε έμπνευση στη διάσημη γαρνιτούρα ελιάς. Το Dirty Martini χρειάστηκε δεκαετίες για να καθιερωθεί ως κοκτέιλ. Τελικά κέρδισε την εύνοια του Αμερικανού προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ, ο οποίος το σέρβιρε στον Λευκό Οίκο. Στη σύγχρονη εποχή, το κοκτέιλ είναι εξίσου αγαπητό και γνωστό - παραγγέλλεται μαζικά από διψασμένους θαμώνες των μπαρ. Το κοκτέιλ μπορεί να φτιαχτεί με τζιν ή βότκα. Το τζιν είναι η κλασική επιλογή, αλλά μέχρι τη δεκαετία του 1970 η βότκα το είχε αντικαταστήσει στην παρασκευή του Dirty Martini. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο οινόπνευμα προτιμάτε, όμως και τα δύο προαναφερθέντα κάνουν μια αξιοθαύμαστη δουλειά. Το Dirty Martini μπορεί να μην πλησιάσει ποτέ την επιρροή ή τη φήμη του κλασικού Dry Martini, αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τη δημοτικότητα και τη σημασία του. Αυτό που κάποτε ήταν ένα «βρόμικο» μυστικό είναι σήμερα μια παραγγελία για θαμώνες μπαρ που λαχταρούν αλάτι. Και επειδή το Dirty Martini είναι εύκολο να γίνει, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή όταν επιλέξετε να πίνετε στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ:

Για 1 Dirty Μαρτίνι:

70 γρ. τζιν ή βότκα
15 γρ. ξηρό βερμούτ
5 γρ. άλμη ελιάς
Γαρνιτούρα: 2 έως 4 ελιές «THE KING OF OLIVES» γεμιστές με αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ:

Για 1 Μαρτίνι χωρίς αλκοόλ:

4 φέτες πορτοκάλι
1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
2 κ.σ. φρέσκια λεμονάδα (φτιαγμένη με 30 γρ. ζάχαρη ανακατεμένη με 30 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού)
200 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα
Γαρνιτούρα: 2 έως 4 ελιές «THE KING OF OLIVES» γεμιστές με αμύγδαλο

Για το σερβίρισμα:

ανάμικτους ξηρούς καρπούς
διάφορα ξηρά φρούτα
ελιές «THE KING OF OLIVES» γεμιστές με κόκκινη πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το Dirty Marini: Προσθέτουμε το τζιν ή τη βότκα, το βερμούτ και την άλμη ελιάς σε ένα shaker γεμάτο πάγο και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά. Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με ένα σουβλάκι ελιές.
Για το Μαρτίνι χωρίς αλκοόλ: Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού και το τζίντζερ σε ένα ποτήρι. Λιώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τη λεμονάδα και λίγο ανθρακούχο νερό. Ρίχνουμε σε ένα shaker γεμάτο πάγο και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά. Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με ένα σουβλάκι ελιές, φέτα πορτοκαλιού και δυόσμο.
Σερβίρουμε με ανάμικτους ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα ξηρά φρούτα και ελιές με γέμιση κόκκινης πιπεριάς.

Μαργαρίτα με λικέρ ροδάκινο
Μια καλή ιδέα για ένα δροσερό κοκτέιλ μαργαρίτα, φτιαγμένο με λικέρ ροδάκινο.

ΥΛΙΚΑ:
Για ένα κοκτέιλ:

Αλάτι για να διακοσμήσουμε το στόμιο του ποτηριού
Παγάκια για να σερβίρουμε
40 ml τεκίλα
30 ml λικέρ ροδάκινο
Τον χυμό από μισό λεμόνι
Σόδα
1 καυτή κόκκινη πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού και τοποθετούμε το ποτήρι ανάποδα σε ένα πιάτο με αλάτι για να κολλήσει πάνω στο στόμιο το αλάτι.
2.Ρίχνουμε στο ποτήρι τον πάγο και προσθέτουμε την τεκίλα,το λικέρ ροδάκινο τον χυμό λεμονιού, όση σόδα χρειάζεται και ανακατεύουμε.
3.Διακοσμούμε με κομματάκια από καυτή, κόκκινη πιπεριά περασμένα σε μια οδοντογλυφίδα.

«Salty Dog», κοκτέιλ με τζιν
Τα γκρέιπφρουτ αυτή την εποχή υπάρχουν σε αφθονία, γι’αυτό εκμεταλλευτείτε τα για να φτιάξετε αυτό το πρωτότυπο και υπέροχο κοκτέιλ. Η βότκα, σύμφωνα με την κλασική συνταγή για «Salty dog», είναι και το βασικό υλικό. Ωστόσο, η έμπνευσή μου για να το φτιάξω με τζιν, προέρχεται από το Maiami Social Club και τον μπάρμαν Chad Phillips. Πραγματικά η προσθήκη τζιν, αντί βότκα, δίνει μια άλλη αρωματική διάσταση στο κοκτέιλ μας!

ΥΛΙΚΑ:

1 κουταλιά ψιλό αλάτι
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας ροζ γκρέιπφρουτ
70 ml φρέσκο χυμό ροζ γκρέιπφρουτ
20 γρ. ζάχαρη
40 ml τζιν
8-9 μεγάλα παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι μαζί με το ξύσμα φλούδας γκρέιπφρουτ. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα μικρό πιάτο.
2. Παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους ψηλό ποτήρι και βρέχουμε ελαφρώς το στόμιό του. Το γυρίζουμε στο πιάτο με το μείγμα του αλατιού και του ξύσματος γκρέιπφρουτ για να κολλήσει στο στόμιο το μείγμα, δημιουργώντας έτσι μια ωραία πινελιά διακόσμησης.
3. Σ’ ένα σέικερ ρίχνουμε τον χυμό γκρέιπφρουτ, τη ζάχαρη και το τζιν. Ανακινούμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο γεμάτο με παγάκια ποτήρι, το σερβίρουμε αμέσως και το
απολαμβάνουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση