ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Τα φυτά που φέρνουν καλή ενεργεια και αξίζει να τα εντάξετε στο σπίτι σας

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Δέσποινα Άσπρου

Ως γνωστόν, η ένταξη των φυτών στο σπίτι μας έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ αυτών φυσικά η ικανότητά τους να ανεβάζουν τη διάθεση, να εκτοξεύουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μας και να καθαρίζουν τον αέρα. Πέραν όμως από αυτά και σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μπορούν να χαρίσουν λίγη επιπλέον τύχη, ευημερία και αφθονία - πράγματα που όλοι χρειαζόμαστε, ειδικά τώρα - που μόλις καλωσορίσαμε τη νέα χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα και βάση του Φενγκ Σούι η προσθήκη ορισμένων φυτών στο σπίτι μας αποτελεί ένας τρόπος για να βελτιώσουμε τη ροή της θετικής ενέργειας στο σπίτι μας. Ας δούμε τώρα ποια φυτά αξίζει να ενσωματώσουμε στην οικεία μας, όπως αναφέρει η αρχαία κινεζική τέχνη διακόσμησης και οργάνωσης που προτείνει ότι η ενέργεια που υπάρχει στο περιβάλλον μας επηρεάζει τη ζωή μας.

Παχίρα: Γνωστό και ως Money Tree ή Pachira, το Παχίρα πέραν από εντυπωσιακό, είναι συνδεδεμένο με την αύξηση των οικονομικών ευκαιριών και την προοπτική της ευημερίας. Για τον λόγο αυτό, το φυτό που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και διακρίνεται από τα φυλλωτά του φύλλα που μοιάζουν με χέρια με πέντε δάχτυλα, προτείνεται να τοποθετείται σε σημεία που σχετίζονται με το χρήμα, όπως την τραπεζαρία, ενώ πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι είναι πιο αποτελεσματικό όταν τοποθετείται στη «γωνιά του πλούτου» του σπιτιού σας και η οποία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά οποιουδήποτε δωματίου, στο σπίτι, στο γραφείο ή στον κήπο. Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι η γωνία πλούτου του φενγκ σούι να σας πούμε πως για να την βρείτε πρέπει να σταθείτε στο κέντρο του σπιτιού σας με μια πυξίδα.

Σανσεβιέρια: Με χιουμοριστική διάθεση, η σανσεβιέρια αποκαλείται και ως γλώσσα της πεθεράς. Λέγεται πως όταν το εν λόγω φυτό τοποθετείται σε ιδανική θέση θεωρείται φυτό της καλής τύχης, καθώς έχει τη δύναμη να καθαρίζει τον αέρα και ν αποβάλλει τις τοξίνες. Αν πάντως δεν θέλετε να το βάλετε εντός του σπιτιού, τότε κάλλιστα μπορείτε να το προσθέσετε στο μπαλκόνι, με τις ιδιότητές του να παραμένουν το ίδιο δυνατές.

Λευκή Ορχιδέα: Η λευκή ορχιδέα συνδέεται με την αρμονία και την ευτυχία. Το λευκό χρώμα της αντιπροσωπεύει τον καθαρισμό και τη νηφαλιότητα. Προσθέτοντας μια λευκή ορχιδέα στο σπίτι, μπορείτε να ενισχύσετε τη θετική ενέργεια και την αίσθηση ευημερίας.

Κουμ Κουάτ: Το Κουμ Κουάτ, επίσης γνωστό ως "Lucky Bamboo," είναι ένα εκπληκτικό φυτό που έχει κερδίσει την προσοχή όχι μόνο για την ομορφιά του, αλλά και για τις πολλές πνευματικές του ιδιότητες. Το Κουμ Κουάτ αποτελεί μια παραλλαγή του φυτού Δράκος, με τις ρίζες του συνήθως να βρίσκονται βυθισμένες σε νερό ή τοποθετημένες σε ένα υγρό υπόστρωμα. Έχει λεπτές και ψηλές κλάδους, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται μικρά φύλλα που δημιουργούν ένα μοναδικό σχήμα. Στην ανατολική παράδοση, το Κουμ Κουάτ θεωρείται σύμβολο ευημερίας, τύχης και επιτυχίας. Η αντοχή του σε δύσκολες συνθήκες και η ευκολία στη φροντίδα του το καθιστούν ιδανικό για εκείνους που θέλουν να προσθέσουν μια δόση ασιατικής αισθητικής στο σπίτι τους και παράλληλα, επιθυμούν στη ζωή τους ειρήνη, αρμονία και θετική ενέργεια. Τα κλαδιά του, που συχνά τυλίγονται με κόκκινη κλωστή, αντιπροσωπεύουν την ευτυχία και την ευημερία, ενώ λέγεται πως για να διατηρήσετε την "τύχη" του καλό είναι να το τοποθετείτε σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας και να το φροντίζετε με αγάπη και προσοχή. 


Photo by @alessandramariavittoria

Ελιά: Η ελιά θεωρείται σύμβολο ειρήνης και ευημερίας. Με τα πυκνά της φύλλα και το ευχάριστο άρωμά της, δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η ελιά βοηθά στην απομάκρυνση των αρνητικών ενεργειών.

Photo by anthos.com.gr

Με την προσθήκη αυτών των φυτών στο σπίτι, δημιουργούμε ένα περιβάλλον που προάγει τη θετική ενέργεια, την τύχη και την αφθονία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
diakosmisi  |  deco  |  lifestyle  |  spiti  |  trends  |  plants  |  φυτά  |  διακόσμηση  |  ευτυχία  |  χρήματα  |  ευημερία  |  τάσεις  |  σπίτι  | 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση