ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Κάντε το σπίτι σας πιο κομψό ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες

5 πράγματα για να κάνετε ώστε το σπίτι σας να φαίνεται και να είναι κομψό

Δέσποινα Άσπρου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάθε φορά που πηγαίνεις σε ένα σπίτι και το βλέπεις απόλυτα τακτοποιημένο και σούπερ καθαρό σε πιάνει ο πανικός γιατί νιώθεις πως εσύ δεν το έχεις καθόλου με το άθλημα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Λίγο-πολύ όλοι έτσι αισθανόμαστε και έχουμε την τάση πάντα να ωραιοποιούμε ό,τι δεν είναι δικό μας.

Το μυστικό για την διατήρηση ενός καθαρού και κομψού σπιτιού δεν είναι ο χρόνος που θα του αφιερώσετε, αλλά μερικές συνήθειες που πρέπει να γίνονται ταχτικά.

Εννοείται πως δεν απορρίπτουμε το γενικό καθάρισμα, αλλά μιλάμε για το καθημερινό πρόγραμμα που καλό είναι όλοι να ακολουθούμε. Δείτε στην συνέχεια 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε το σπίτι σας πάντα καθαρό και τακτοποιημένο.

Photo by Naomi Hébert on Unsplash

 1.Στρώστε τα κρεβάτια: Ok, το βράδυ θα ξαπλώσουμε και πάλι, αλλά καλό είναι κάθε πρωί να στρώνουμε το κρεβάτι μας - αφού με αυτό τον τρόπο το δωμάτιο έχει άλλη οπτική και φαίνεται τακτοποιημένο.

 

2.Αδειάστε το νεροχύτη: Το βράδυ πριν ξαπλώσετε "επιβάλλεται" να πλύνετε όλα τα πιάτα ώστε η πρώτη εικόνα που θα δείτε το πρωί που θα ξυπνήσετε να μην είναι μια στοίβα με λερωμένα αντικείμενα. Την ίδια στιγμή, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι κάθε φορά που τελειώνετε από την χρήση ενός σκεύους να το πλένετε ώστε ο νεροχύτης σας να είναι πάντα καθαρός και η κουζίνα σας να φαίνεται κάθε ώρα ταχτοποιημένη.

3.Μην πετάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα στα έπιπλα: Το έπιπλο της τηλεόρασης δεν είναι ο αποθηκευτικός χώρος για τα αξεσουάρ μας και οι καρέκλες της κουζίνας δεν είναι ο καλόγερος για τις τσάντες. Ρίξτε μια ματιά, δείτε τι δεν πρέπει να είναι πού και προσπαθήστε να αλλάξετε τις μικρές τεμπέλικες συνήθειες που "καταστρέφουν" την εικόνα του σπιτιού σας.

4. Αφαιρέστε μικροπράγματα από το τραπέζι και το κομοδίνο: Ας μην είμαστε όπως οι γιαγιάδες μας. Ένα τραπεζάκι στο σαλόνι δεν χρειάζεται να έχει ό,τι υπάρχει στο σπίτι. Η μίνιμαλ διακόσμηση, πέρα από τάση, είναι και πρακτική. Αφήστε τους συναισθηματισμούς και τις κορνίζες... και επιλέξτε για το κομωδίνο και το τραπεζάκι τους σαλονιού σας ένα μεγάλο βάζο και μερικά κεριά.

5.Βάλτε τον προγραμματισμό στην ζωή σας και αφιερώστε 10 λεπτά τη μέρα στην τακτοποίηση: Μπορεί δέκα λεπτά να σάς φαίνονται λίγα όσον αφορά στην τακτοποίηση του σπιτιού, αλλά αν αυτό γίνεται κάθε μέρα, θα δείτε πως είναι αρκετά. Παράλληλα, προγραμματιστείτε. Βάλτε τα περιττά αντικείμενα σε ένα σημείο και σταματήστε να τα πετάτε όπου βρείτε. Μόνο έτσι τα πράγματα θα είναι πάντα στην θέση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση