ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Στο υπερπολυτελές εξοχικό του Vladimir Putin

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελέστατο οίκημα το οποίο εκτοπίζει ακόμη και το παλάτι των Τσάρων της Ρωσίας

Ούτε λίγο ούτε πολύ περιμέναμε να δούμε μεγαλεπίβολα κτίρια και εντυπωσιακό και μοντέρνο σχεδιασμό για έναν ηγετή του βεληνεκούς του Vladimir Putin που αν μη τι άλλο, διχάζει μια ολόκληρη ανθρωπότητα και «χαράσσει» το αμφιλεγόμενο όνομά του στις στήλες της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας. 

Βέβαια, το επίπεδο πολυτέλειας που παρακίνησε τους σχεδιαστές, τους αρχιτέκτονες και τους διακοσμητές που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία της οικίας ή εξοχικού του Vladimir Putin, να φέρουν το έργο εις πέρας, είναι αναμφίβολα τόσο υψηλό που θα εκτόπιζε το γούστο και τη δημιουργικότητα ενός Τσάρου. Οι αρχιτέκτονες το αποκαλούν «Καλύβα του ψαρά». Πρόκειται για οικεία που βρίσκεται στην περιοχή Καρελίας κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία ενώ τα Mέσα μιλάνε για τον χώρο που ο Ρώσος πρόεδρος επιλέγει για να χαλαρώσει και να απομακρυνθεί από τη στρεσογόνο καθημερινότητα του έντονου πολιτικού του βίου. 

Photograph: Full House Design

Ας αρχίσουμε από τα υλικά στο μπάνιο τα οποία κόστισαν περίπου 10,800 δολάρια το καθένα ενώ η ντουζιέρα φτάνει μέχρι και τα 4.600 δολάρια. Το πάτωμα που σημειωτέον είναι φτιαγμένο από μάρμαρο Fior di Bosco κόστισε 110.000 δολάρια ενώ η εσωτερική πισίνα της οικείας με διακόσμηση που θυμίζει καταρράκτες «μαγνητίζει» την προσοχή ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε το πολυδάπανο του συγκεκριμένου έργου αλλά σίγουρα υποθέτουμε και η υπολογιστική μας ικανότητα «οργιάζει». 

Ο χώρος μέσα και κυρίως το σαλόνι αποτελεί ωδή στη σύγχρονη διακόσμηση και λειτουργικότητα καθώς υπερισχύει το στοιχείο του ξύλου και του γυαλιού, τα έπιπλα είναι μοντέρνα και δείχνουν αναπαυτικά ενώ υπάρχει οροφή φτιαγμένη από γυαλί στον έναν όροφο ενώ στον ψηλότερο όροφο υπάρχει αντίστοιχη οροφή που καλύπτεται και περιστοιχίζεται από γρασίδι για να κάνουν τη ζωή οποιουδήποτε κατασκόπου, πιο δύσκολη. 

Photograph: Full House Design

Πάτωμα από πανάκριβο μάρμαρο, blueprints και πολύτιμοι λίθοι τύπου lapislázuli που είτε διακοσμούν τον χώρο είτε τον λειτουργούν, με άλλα λόγια συντελούν στην αίσθηση χλιδής και υπερπολυτελούς αισθητικής που δεσπόζει σε όλο το οίκημα ενώ παράλληλα οι υπέυθυνοι έχουν φροντίσει να υπάρχει και ειδικό φωτεινό κρύσταλλο το οποίο κάποιοι υποστηρίζουν πως μειώνει τα επίπεδα άγχους και προσφέρει χαλάρωση. 

Εξ' όσων φαίνεται, εταιρεία διακόσμησης υψηλού κύρους που εδρεύει στη Ρωσία ονόματι «FullHouseDesign» ανέλαβε τη διακόσμηση και την παραμικρή λεπτομέρεια όλων των χώρων στην υπερπολυτελέστατη κατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Guardian» η ιδιοκτήτρια και επικεφαλής της εταιρείας αρνήθηκε να μιλήσει για συνολικά κόστη. 

Τέλος, γύρω από το σπίτι υπάρχει ακόμη ένα κτίριο που φαίνεται πως είναι πιο καινούργιο και που ουσιαστικά έχει καταγραφεί πως είναι αχυρώνας στα Ρωσικά κτηματολόγια, ωστόσο πρόκειται για ένα εξαίσιο κτίριο το οποίο λειτουργεί ως χώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας με ανοιχτό χώρο τραπεζαρίας και φτάνει στα 200 τετραγωνικά μέτρα. 

 

 Photograph: Architectural workshop of E.Yu.Merkuriev

 

 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση