ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Ρώμη: Η «αναγέννηση» της ιστορικής Villa Medici από τον οίκο Fendi

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η Villa Medici, το αναγεννησιακό παλάτι του 16ου αιώνα, είναι από το 1803 το σπίτι της Académie de France στη Ρώμη. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρξαν σημαντικές μετατροπές στα έξι σαλόνια της. Τώρα, η Ακαδημία συνεργάστηκε με τον οίκο Fendi για να εγκαθιδρύσει μια καλύτερη σχέση μεταξύ δωματίων ηλικίας αιώνων και σύγχρονου ντιζάιν.

Για το πρόζεκτ ζητήθηκε η συμβουλή του ιταλικού οίκου και της Mobilier National, της εθνικής υπηρεσίας της Γαλλίας για θέματα επίπλων. Κλήθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Pierre-Antoine Gatier να αποκαταστήσει διακοσμητικά στοιχεία στο Grand Salon. Οι ειδικοί συντήρησης από την Bobin Tradition προχώρησαν σε συντήρηση των ταπισερί.

Ο Kim Jones, διευθυντής δημιουργικού μόδας και γυναικείας ένδυσης στον Fendi, συνεργάστηκε με τη Silvia Venturini Fendi, διευθύντρια δημιουργικού για αξεσουάρ και ανδρική ένδυση στον οίκο αλλά και με τη Mobilier National, για να επιμεληθούν επιλογή σύγχρονων γαλλικών και ιταλικών επίπλων για τα σαλόνια. Πολλά αντλήθηκαν από την Casa Fendi, την κολεξιόν οικιακών ειδών του ιταλικού οίκου, και επιλέχθηκαν για τη δυνατότητά τους να συνυπάρξουν με τα παλαιά αντικείμενα και κλασικά έργα τέχνης.

Σε πολλά σαλόνια, ο Fendi και η Mobilier National εισήγαγαν ταπισερί από πασίγνωστους καλλιτέχνες, ανάμεσα σε αυτές, δημιουργίες των Louise Bourgeois, Sheila Hicks και Sonia Delaunay.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση