ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Στο σπίτι μίας fashion blogger

Ξενάγηση στο σπίτι της Blair Eadie

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

H Blair Eadie, με ενάμισι εκατομμύριο followers στο Instagram, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες fashion bloggers και fashion influencers της εποχής. Το στυλ της συνδυάζει έντονα χρώματα, prints και mix and match, με μια άψογη ισορροπία, και αυτό ακριβώς το ύφος έχει προσαρμόσει στο σπίτι της στη Φλόριντα. 

Μετά από 18 μήνες ανακαίνισης, το σπίτι που κατασκευάστηκε το 1925 μοιάζει μοντέρνο, φρέσκο και ιδανικό για μια fashion blogger όπως η Edie. ''Θέλαμε να πετύχουμε κάτι με χρώμα και όμορφο, αλλά ταυτόχρονα και εκλεπτυσμένο. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να συνδυάσουμε την αισθητική ενός εξοχικού με χαρούμενα κομμάτια που δεν ήταν πολύ μοντέρνα'' λέει στο Havenly, συμπληρώνοντας πως δεν ήθελε να μοιάζει στερεοτυπικό σπίτι της Φλόριντα. 

Για την εξώπορτα επέλεξε το ροζ, σε μια στροφή 180 μοιρών από το μαύρο που ήθελε στην αρχή γιατί ο ήλιος στη Φλόριντα θα ''απαιτούσε'' ανανέωση στη μπογιά κάθε έξι μήνες. Ταιριάζει όμως με την παιχνιδιάρικη αισθητική του σαλονιού, καθώς και με το πράσινο που φαίνεται από τον κήπο χάρη στα μεγάλα παράθυρα. 

Στο σαλόνι αντικατοπτρίζεται το δικό της προσωπικό στυλ περισσότερο από κάθε άλλο χώρο. Στον τοίχο έργα τέχνης, άλλα με έντονα χρώματα και άλλα ασπρόμαυρα, συνήθως αφηρημένα, με ροζ βελούδινες πολυθρόνες και ριγέ ασπρόμαυρο χαλί, σε αρμονία με τους λευκούς τοίχους και τα ξύλινα έπιπλα. Στην άλλη γωνία του σαλονιού το λευκό του τοίχου σπάζει με γαλάζιο, το βελούδο στα έπιπλα επικρατεί αλλά υπάρχει σε διαφορετικά χρώματα και αντί ριγέ χαλί υπάρχει ένα με πολύχρωμα μοτίβα. 

Η κουζίνα, από την άλλη, δημιουργήθηκε με ένα πιο διαχρονικό ύφος, με σκακιέρα στο πάτωμα και γκρίζους πάγκους και λευκές επιφάνειες. Ήξερε από την αρχή πως ήθελε φωτεινά, ζωηρά σχέδια με μοντέρνα στοιχεία. Η ομάδα του Havenly έχτισε το όραμά της σε 3D πριν το υλοποιήσει και μαζί το επιμελήθηκαν τις λεπτομέρειες. Το open plan layout του χώρου έδεσε με τη βοήθεια πρωτότυπων επίπλων όπως τα παγκάκια, που έρχονται να γεμίσουν τα κενά, και ένα μεγάλο τραπέζι για όταν έχει καλεσμένους, που δεν χάνεται μέσα στον μεγάλο χώρο.  

Ένα ακόμα ατού της τραπεζαρίας είναι πώς επιβλέπει την αυλή και την πισίνα, από τις τζαμαρίες, από τις οποίες ρέει άφθονο φυσικό φως. Ο κήπος της κατακλύζεται από πράσινο, γύρω από την πισίνα και έχοντας αυτό υπόψη, οι καρέκλες της τραπεζαρίας ταιριάζουν εξαιρετικά με το χρώμα των δέντρων, δημιουργώντας μια αρμονία για το μάτι αφού ο κατάλευκος χώρος σπάζει κυρίως χάρη σ' αυτά. Από την άλλη, για τον κήπο επέλεξε έπιπλα από μπαμπού και ασπρόμαυρα υφάσματα που ταιριάζουν με την όλη ατμόσφαιρα. 

Η παλέτα του εξωτερικού χώρου μεταφέρεται και στο υπνοδωμάτιο των ξένων και, ταυτόχρονα, συνδυάζεται με το υπόλοιπο σπίτι. Διατηρώντας την vintage αισθητική, όπως ήταν ο σκοπός της, επέλεξαν το φινίρισμα των παλιών επίπλων να κινείται στα ίδια χρώματα. Οι τοίχοι καλύφτηκαν με ξύλινα πάνελ πριν υιοθετήσουν το πράσινο χρώμα. 

''Πετύχαμε την ισορροπία στους εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να μην είναι βαρυφορτωμένο ή υπερβολικά έντονο. Διασκεδάζεις πολύ περισσότερο και παίρνεις περισσότερα ρίσκα στο δεύτερο σπίτι'' λέει η Shelby Girard του Havenly εξηγώντας την ελευθερία που είχαν στο σπίτι της Eadie, το οποίο διαφέρει κατά πολύ από το μίνιμαλ loft στη Νέα Υόρκη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση