ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Πώς να στολίσετε last minute το τέλειο δέντρο

Αν ακόμα δεν έχετε στολίσει το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε βιαστικά και όπως- όπως. Διαβάστε πως μέσα σε έξι βήματα θα το στολίσετε τέλεια.

newsroom must

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το αντικείμενο που θα μονοπωλήσει την προσοχή και τη δική σας, αλλά και των επισκεπτών σας για όλες τις γιορτινές μέρες. Έτσι, είναι μια άριστη ευκαιρία για να κάνετε εντύπωση και να ομορφύνετε τον χώρο σας. Ορίστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να το κάνετε με τον πιο αποτελεσματικό και εντυπωσιακό τρόπο!

Επιλογή δέντρου
Η πιο σημαντική απόφαση που έχετε να πάρετε είναι αυτή της επιλογής του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αποφασίστε αν θα στολίσετε αληθινό ή ψεύτικο δέντρο. Αν αποφασίσετε ότι θα στολίσετε αληθινό δέντρο, επιλέξτε κάποιο με πλούσια κλαδιά, που θα δείχνει εντυπωσιακό από μόνο του. Αν η επιλογή σας είναι το ψεύτικο, επενδύστε σε ένα καλό δέντρο, που θα το έχετε για πολλά χρόνια.

Θέση

Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε πού θα στήσετε το δέντρο σας. Επιλέξτε να είναι κοντά σε πρίζα για τα λαμπάκια και κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται κι από έξω.

Τοποθέτηση

Πριν το τοποθετήσετε, στρώστε ένα χαλί στη βάση του για να είναι πιο σταθερό και να μη γλιστράει, να προστατεύει το δάπεδο από γρατζουνιές και, στην περίπτωση του αληθινού, να πέφτουν τα φύλλα.

Θέμα & Χαρακτήρας
Δώστε στο δέντρο σας ένα θέμα. Μπορεί να είναι παιδικό, με πολλά ξύλινα στολίδια, αμερικάνικο με γλειφιτζούρια και γλυκίσματα, χειμωνιάτικο με λευκές μπάλες, ρομαντικό με φιόγκους, κ.τ.λ. Και μην ξεχνάτε ότι τίποτα δεν έχει πιο μεγάλη αξία από ένα στολίδι με αναμνήσεις. Μη διστάσετε, λοιπόν, να βάλετε και στολίδια από τα παιδικά σας χρόνια, τα ταξίδια σας, ή από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ακόμα κι αν δεν ταιριάζουν τόσο.

Σείρα στολισμού

Η σειρά που τοποθετούμε τα πράγματα στο δέντρο είναι η εξής: Πρώτα το αστέρι στην κορυφή, μετά τα λαμπιόνια, μετά τις γιρλάντες και τελευταίες τις μπάλες.
Λαμπιόνια: Πριν στολίσετε, ελέγξτε ότι λειτουργούν. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να έχετε στολίσει και να πρέπει να ξεστολίσετε για να βάλετε καινούργια λαμπάκια! Ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω, περιμετρικά και έξω-έξω στα κλαριά.
Γιρλάντες: Μην τις πετάτε τυχαία πάνω στο δέντρο. Τοποθετήστε τις επιμελώς και περιμετρικά. Τα ωραία δέντρα δεν έχουν τσαπατσούλικο στολισμό, αλλά τακτοποιημένο.
Μπάλες και άλλα στολίδια: Τηρήστε τις σωστές αναλογίες με τη διάσταση του δέντρου. Τοποθετήστε τις μεγάλες μπάλες στα χαμηλά κλαδιά και τις μικρές πιο ψηλά. Βάλτε μπάλες και πιο βαθιά στα κλαδιά, για να φαίνεται το δέντρο πιο «ζωηρό». Προσωπικά ενθύμια: Το πιο όμορφο δέντρο είναι αυτό που έχει τον δικό σας χαρακτήρα. Βάλτε πάνω του ό,τι έχει σημασία για σας κι έχει συναισθηματική αξία: πχ. ένα στολίδι από τα παιδικά σας χρόνια, ένα σουβενίρ από αγαπημένο ταξίδι, γιατί όχι και μια μικρή φωτογραφοθήκη με φωτογραφία εσάς και των αγαπημένων σας.

Αν έχετε κατοικίδια
Επιλέξτε δέντρα που είναι πάνω σε κορμό, μέσα σε γλάστρα ή αγοράστε ένα μικρότερο δέντρο, το οποίο θα τοποθετήσετε πάνω σε τραπέζι ή ψηλή βάση, ώστε το κατοικίδιό σας να μην το φτάνει εύκολα. Ο σκύλος ή η γάτα σας δεν θα διστάσουν να κατεβάσουν μπάλες από το δέντρο για να παίξουν, ή να σας χαλάσουν τη διακόσμηση που βάλατε κάτω από το δέντρο, γι’ αυτό φροντίστε να μη βάλετε εύθραυστα στολίδια κοντά στη βάση του δέντρου.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση