ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Απλά deco tips για ένα πιο eco-friendly σπίτι

3 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, το τελευταίο διάστημα, στρέφονται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και προσπαθούν, μέσα από τις καθημερινές τους δράσεις και τα κοινωνικά τους δίκτυα, να προωθήσουν την οικολογική συνείδηση και την vegan κουλτούρα - πεπεισμένοι ότι μόνο αν ο κόσμος ενημερωθεί κατάλληλα και ευαισθητοποιηθεί, θα αναγκαστούν οι βιομηχανίες να αλλάξουν κατεύθυνση και να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής.

Ο αγώνας, λοιπόν, αυτός, εδώ και καιρό έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της διατροφής και πέρασε σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και το design. Οι εταιρίες παραγωγής που λανσάρουν στο εμπόριο υλικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον σταδιακά αυξάνονται και η eco-friendly διάθεση είναι ίσως η μόνη τάση που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί τόσο γρήγορα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει η πιο «in» πρόταση διακόσμησης.

Πέραν από τον κοινωνικό της χαρακτήρα, η τάση προωθεί την χαλάρωση σε ένα ζεστό περιβάλλον, ενώ συνδυάζει mix & match στοιχεία. Εκτός από το ξύλο, τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα bohemian chic διακοσμητικά στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στον χώρο σας, υπάρχουν αρκετοί άλλοι δημιουργικοί τρόποι για να δώσετε στο σπίτι σας μια φιλική προς το περιβάλλον πινελιά.

Δείτε στην συνέχεια τρεις τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας eco - friendly.

Go vintage or upcycle
Ο πιο απλός τρόπος για να διακοσμήσετε την οικία σας με οικολογική συνείδηση είναι να αγοράσετε μεταχειρισμένα έπιπλα. Η εν λόγω τακτική πέρα από το ότι θα κάνει τον χώρο σας πιο ψαγμένο και διαχρονικό, είναι και αρκετά πιο οικονομική συγκριτικά με την αγορά καινούριων κατασκευών. Αν ωστόσο δεν θέλετε να προβείτε σε νέες αγορές, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα υπάρχοντα έπιπλα και να τους δώσετε νέα πνοή. Πώς να το πετύχετε; Πέντε λεπτά στο Pinterest είναι αρκετά για να σας φέρουν κοντά με πάνω από δέκα χιλιάδες τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείτε με νέα ματιά εκείνη την ξύλινη παλέτα ή το τραπεζάκι που είναι στην αποθήκη εδώ και χρόνια, ενώ στο YouTube υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο που θα σας δείξουν πώς να εκμεταλλευτείτε τη δημιουργική σας πλευρά και να αναβαθμίσετε τα παλιά σας αντικείμενα. Αν τώρα είστε πεπεισμένες ότι θέλετε να αγοράσετε νέα κομμάτια, τότε μην πετάξετε τίποτα. Χαρίστε τα παλιά σας έπιπλα και ανακυκλώστε ό,τι είναι δυνατό.

Έπιπλα δημιουργημένα από φυσικά υλικά
Ο πιο εύκολος και διαδεδομένος τρόπος για να δώσουμε οικολογική διάθεση στον χώρο μας είναι να επενδύσουμε σε φυσικά υλικά. Χειροποίητα έπιπλα από ξύλο, μπαμπού, φυσικό ρατάν και ψάθα, πέρα από bohemian chic νότες, δίνουν στο σπίτι μας την οικολογική διάθεση που επιζητάμε. Παράλληλα, για ένα πιο βιώσιμο σπίτι καλό είναι να διαλέξετε έπιπλα με διαφορετικές χρήσεις, όπως για παράδειγμα ένα πουφ που να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο.

Επιλέξτε βιώσιμα διακοσμητικά
Πείτε όχι στα συνθετικά υλικά και ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με πρωτότυπα αντικείμενα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως μπαμπού, γιούτα, μαλλί, οργανικό βαμβάκι κτλ. Απορρίψτε τα πλαστικά διακοσμητικά στοιχεία, ενώ πολύ σημαντικό είναι να υποστηρίξετε τους τοπικούς τεχνίτες που έχουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον αντίληψη.

 

 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση