ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Το καφέ έκανε comeback: Πώς να το υιοθετήσεις;

Το καφέ γίνεται και πάλι η αγαπημένη μας απόχρωση

Δέσποινα Άσπρου

Η επιστροφή του καφέ χρώματος στη διακόσμηση δεν είναι απλώς μια τάση. Για πολλούς, είναι ανάγκη. Ο λόγος; Μάλλον, αυτονόητος. Η εν λόγω απόχρωση, κάνει τον χώρο μας αυτόματα ζεστό και αρμονικό. Και ποιος είναι αυτός που δεν επιθυμεί αυτά τα δύο χαρακτηριστικά στο σπίτι του; Κανένας.  Το καφέ χρώμα, με τις πολυάριθμες αποχρώσεις του, από το ανοιχτό μπεζ μέχρι το σκούρο σοκολατί, προσφέρει αίσθηση σταθερότητας και γείωσης, ενώ παράλληλα μπορεί να προσδώσει πολυτέλεια και κομψότητα, με το trend να προτείνεται έντονα στην εσωτερική διακόσμηση το τελευταίο διάστημα.

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξουμε το καφέ στο interior design μας, είναι πολλοί. Πέραν από το ότι κάνει το περιβάλλον μας πιο φιλόξενο, λειτουργεί εύκολα ως ουδέτερο υπόβαθρο, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με μια πληθώρα άλλων χρωμάτων, όπως το πράσινο, το μπλε, το χρυσό, και το λευκό. 

Παράλληλα, το καφέ παραπέμπει στη φύση και στα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα, ενισχύοντας μια αίσθηση οικολογικής συνείδησης και φυσικότητας στον χώρο.

Αν και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι ώστε να εντάξετε το καφέ χρώμα στην διακόσμησή σας, ο μάλλον πιο εύκολος είναι να επενδύσετε σε καφέ έπιπλα. Επιλέξτε καφέ έπιπλα, όπως faux leather καναπέδες, ξύλινα τραπέζια ή κρεβάτια με καφέ κεφαλάρια καθώς πέραν από hot, είναι διαχρονικά και προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας. Αν τώρα, δεν επιθυμείτε να αλλάξετε την επίπλωσή σας, τότε, βάψτε έναν ή περισσότερους τοίχους σε ανοιχτές καφέ αποχρώσεις για να δημιουργήσετε ένα ζεστό υπόβαθρο. Οι σκούρες αποχρώσεις καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιλεγμένους τοίχους για να δημιουργήσουν αντίθεση και δραματικότητα. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο γοητευτικό.

Εντάξτε καφέ διακοσμητικά αντικείμενα, όπως μαξιλάρια, χαλιά, κουρτίνες ή ακόμη και κεραμικά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φωτιστικά σε καφέ αποχρώσεις για να ενισχύσετε τη ζεστασιά του χώρου.

Αν πείτε "ναι" στην τάση, καλό είναι να συνδυάσετε το καφέ με ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το γκρι ή το μπεζ για έναν ήρεμο και κομψό χώρο. Για πιο ζωντανούς συνδυασμούς, προσθέστε αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε ή ακόμα και του ροζ.

Η επιστροφή του καφέ στη διακόσμηση αποτελεί μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τον χώρο μας και μέσω των αποχρώσεών του να φέρουμε μια αίσθηση φυσικής ομορφιάς και άνεσης στο σπίτι μας.

Photos by Pexels and Instagram

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
καφέ  |  απόχρωση  |  στυλ  |  deco  |  trends  |  decor  |  brown  |  interior  |  lifestyle

DECO: Τελευταία Ενημέρωση