ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

4 φυτά που αντέχουν τον ήλιο και τη ζέστη

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καταπράσινο και ανθισμένο παράδεισο στο μπαλκόνι σας.

Μαρία Καραμάνου

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι θέλουμε να μετατρέψουμε το μπαλκόνι μας σε έναν όμορφο και δροσερό χώρο. Αν όμως η περιοχή σας έχει έντονη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, ίσως ανησυχείτε για το πώς θα επιβιώσουν τα φυτά σας. Ευτυχώς, υπάρχουν φυτά που αντέχουν τον ήλιο και τη ζέστη, και δεν απαιτούν συχνό πότισμα, ιδανικά για να προσθέσουν χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι σας.

Κάθε λουλούδι και καλλωπιστικό φυτό έχει τις δικές του ανάγκες, γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι απαιτείται πριν προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας φυτά από το φυτώριο. Ελέγξτε τις ανάγκες τους για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν φρέσκα και θα έχουν πλούσιο ανθό καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με τη σωστή φροντίδα και την κατάλληλη επιλογή φυτών, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καταπράσινο και ανθισμένο παράδεισο στο μπαλκόνι σας, που θα σας χαρίζει χαρά και ομορφιά κάθε μέρα.

Ας ανακαλύψουμε μαζί 4 φυτά που όχι μόνο θα αντέξουν τις καυτές καλοκαιρινές μέρες, αλλά και θα ομορφύνουν τον εξωτερικό σας χώρο με την ανθεκτικότητά τους και την εντυπωσιακή τους εμφάνιση.

Βουκαμβίλια (Bougainvillea)

Η βουκαμβίλια είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα άνθη της, που καλύπτουν πυκνά τα κλαδιά της. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, κάνοντάς την ιδανική για μπαλκόνια με πολύ ήλιο. Απαιτεί καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος και προτιμά να ποτίζεται βαθιά αλλά αραιά, επιτρέποντας στο έδαφος να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμάτων.

Λεβάντα (Lavandula)

Η λεβάντα είναι ένα αρωματικό φυτό που ευδοκιμεί σε ζεστό και ηλιόλουστο περιβάλλον. Τα μωβ άνθη της όχι μόνο προσθέτουν χρώμα, αλλά και ένα υπέροχο άρωμα στον χώρο σας. Είναι ανθεκτική στην ξηρασία και απαιτεί καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος. Το πότισμα πρέπει να γίνεται με φειδώ, καθώς η λεβάντα μπορεί να υποφέρει από υπερβολική υγρασία.

Γεράνι (Pelargonium)

Τα γεράνια είναι δημοφιλή για την ευκολία τους στη φροντίδα και τα πολύχρωμα άνθη τους. Αντέχουν την έντονη ηλιοφάνεια και είναι σχετικά ανθεκτικά στη ζέστη. Προτιμούν καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος και πρέπει να ποτίζονται μόνο όταν το έδαφος είναι στεγνό. Τα γεράνια ανθίζουν πλουσιοπάροχα και προσφέρουν μια ευχάριστη πινελιά χρώματος στο μπαλκόνι σας.

Σενέσιο (Senecio)

Το σενέσιο, γνωστό και ως «string of pearls» ή «string of bananas» ανάλογα με το είδος, είναι ένα ανθεκτικό φυτό με ιδιαίτερη εμφάνιση. Αντέχει σε πολύ ζεστές συνθήκες και χρειάζεται ελάχιστο πότισμα. Το σενέσιο απαιτεί καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος και προτιμά να ποτίζεται σπάνια, επιτρέποντας στο έδαφος να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμάτων. Τα μακριά, κρεμαστά κλαδιά του το κάνουν ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες.

Με αυτά τα τέσσερα φυτά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο, ζωντανό χώρο στο μπαλκόνι σας που θα αντέχει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού χωρίς να απαιτεί πολύ φροντίδα.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση