ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

5 tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου για το φθινόπωρο

Όλα τα tips οργάνωσης που χρειάζεστε

Μαρία Σάββα

Η εποχιακή μετάβαση για την αποθήκευση των ρούχων σας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σταθερό σχέδιο οργάνωσης, σωστές λύσεις αποθήκευσης και λίγος χρόνος για να παράγετε σωστά αποτελέσματα! 

Το να φτιάξετε τις ντουλάπες σας για να τοποθετήσετε τα φθινοπωρινά ρούχα σας μπροστά, είναι κάτι που θα διευκολύνει την καθημερινότητα σας για τους επόμενους μήνες, οπότε ναι, είναι απαραίτητο. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να βάλετε μια τάξη, κάτι που θα κάνει τις ντουλάπες σας και το υπόλοιπο σπίτι σας πιο λειτουργικό.

Δείτε στην συνέχεια πέντε συμβουλές οργάνωσης για την φθινοπωρινή σας ντουλάπα:

1.Ξεκινήστε αδειάζοντας και καθαρίζοντας εξολοκλήρου τις ντουλάπες σας

Ξεκινήστε την οργάνωση της φθινοπωρινής ντουλάπας αδειάζοντας εντελώς όλες τις ντουλάπες, μαζί με τα συρτάρια της ντουλάπας σας. Κάτι που θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Επειδή οι ντουλάπες συνήθως κρύβονται τον περισσότερο χρόνο πίσω από τις πόρτες, τις περισσότερες φορές δεν δίνουμε σημασία τόσο πολύ προς το εσωτερικό τους. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο το περιεχόμενό τους, αλλά και πόσο καθαρός είναι ο χώρος της ντουλάπας σας.

Αν αδειάσετε ολόκληρο το περιεχόμενο της ντουλάπας σας, σας δίνεται η ευκαιρία να της δώσετε τον ενδελεχή καθαρισμό που πιθανότατα χρειάζεται. Εξάλλου, ο καθαρισμός των χώρων του σπιτιού σας που δεν τυγχάνουν απαραίτητα τακτικής προσοχής καθαρισμού δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην άνοιξη.

Μόλις αδειάσετε τις ντουλάπες σας, σκουπίστε τις σανίδες και τους τοίχους και την οροφή τους, μαζί με τυχόν ράφια της ντουλάπας σας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα πατώματα της ντουλάπας σας.

2. Αξιολογήστε τον χώρο της ντουλάπας σας

Τώρα που οι ντουλάπες σας έχουν ανανεωθεί με καθαρισμό από πάνω προς τα κάτω, είναι η τέλεια στιγμή να αξιολογήσετε τον χώρο της ντουλάπας σας. Μια άδεια ντουλάπα σάς επιτρέπει να βλέπετε το εσωτερικό της με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι μπορείτε όταν είναι γεμάτο, για να ξεκινήσετε να φαντάζεστε πως την θέλετε να είναι.

Σκεφτείτε ποιοι τομείς που σχετίζονται με την αποθήκευση και την οργάνωση της ντουλάπας έχουν παρουσιάσει προβλήματα για εσάς στο παρελθόν. Είναι έλλειψη χώρου; Αδυναμία να εντοπίσετε αντικείμενα όσο πιο γρήγορα θα θέλατε; Χρειάζεστε πιο χρήσιμα αξεσουάρ ντουλάπας; Καλύτερος φωτισμός; Κάντε μια λίστα με αυτά που θέλετε να βελτιώσετε και κάντε την έρευνά σας σχετικά με τους τύπους αποτελεσματικών προϊόντων οργάνωσης ντουλαπιών είναι διαθέσιμα.

3.Ταξινομήστε τα πάντα και αρχίστε να απορρίπτετε αντικείμενα

Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει ότι είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε τον χώρο της ντουλάπας σας με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, θα πρέπει να ασχοληθείτε με όλα τα περιεχόμενα της ντουλάπας που έχετε αδειάσει.

Έχοντας τα πάντα από τις ντουλάπες σας ανοιχτά, ξεκινήστε να περνάτε από κάθε μαγιό, μπλουζάκι, φανελάκι, σορτς και άλλα καλοκαιρινά ρούχα και αποφασίστε τι μπορείτε να βγάλετε από τη συλλογή σας.

Όπως συμβαίνει με κάθε προσπάθεια, αν δεν έχετε φορέσει ή χρησιμοποιήσει κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ τα τελευταία ένα ή δύο χρόνια, τότε μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό.

Τοποθετήστε τα αναλώσιμα αντικείμενα σε τρεις σωρούς:

  • Σκισμένα ή φθαρμένα αντικείμενα που δεν έχουν πλέον καμία χρήση και πρέπει να πεταχτούν
  • Αντικείμενα που μπορείτε να δωρίσετε
  • Αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας

Τα καλοκαιρινά ρούχα τείνουν να φθείρονται λίγο πιο γρήγορα από τα ρούχα που φοράμε άλλες εποχές. Ένας λόγος είναι επειδή είναι πιο λεπτό και ελαφρύτερο. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το χλώριο, ο ιδρώτας και το αντηλιακό θα αλλοιώσουν το υλικό των ρούχων πιο γρήγορα. Και η παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως θα προκαλέσει επίσης το ξεθώριασμα των υφασμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Θα βρείτε αντικείμενα για τον εαυτό σας που μπορεί να είναι σε καλή φόρμα, αλλά δεν είναι πλέον σε στυλ ή ελκυστικά για εσάς όπως αρχικά. Εάν έχετε παιδιά, πιθανότατα θα μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από πολλά κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους που έχουν ξεπεράσει.

4.Οργανώστε και αποθηκεύστε ό,τι κρατάτε

Μόλις καταφέρετε να απαλλαγείτε από ένα σωρό ελάχιστα χρησιμοποιημένα ρούχα που καταλάμβαναν πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα, οργανώστε τις θήκες ανάλογα με το χρώμα ή/και τον τύπο. Πλύνετε, στεγνώστε το ή επισκευάστε οποιοδήποτε από αυτά τα αντικείμενα, ώστε να είναι φρέσκα και έτοιμα την επόμενη άνοιξη.

Τώρα αποφασίστε πού και πώς θα αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα μέχρι να είναι ξανά η στιγμή να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Εάν οι ντουλάπες είναι αρκετά μεγάλες, τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα σας μπορούν να επιστραφούν στις ντουλάπες σας, αλλά σε πιο κάτω/πίσω στην ντουλάπα σας.

Χρησιμοποιήστε πλαστικούς κάδους αποθήκευσης για να προστατεύσετε τα ρούχα σας από τη σκόνη και να τα διατηρήσετε φρέσκα, αλλά όχι χαρτόκουτα. Θυμηθείτε να μην υπερσυσκευάζετε τα δοχεία αποθήκευσης και αφήστε λίγο χώρο μέσα για να κυκλοφορεί ο αέρας, ο οποίος επιτρέπει στα ρούχα σας να αναπνέουν.

5.Πάρτε μια χείρα βοηθείας με το έργο οργάνωσης της φθινοπωρινής σας ντουλάπας

Η ''απογραφή'' των ρούχων σας και οργάνωση όπου χρειάζεται, θα κάνουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα σας πιο εύκολη στην πλοήγηση όσον αφορά την γκαρνταρόμπα σας. Οι καθαρές, οργανωμένες ντουλάπες διασφαλίζουν επίσης ότι όλα τα ρούχα σας χρησιμοποιούνται σωστά και δεν χάνονται σε έναν ακατάστατο χώρο. Έτσι ένα χέρι βοηθείας θα ήταν αρκετά καλό. Φέρτε ένα μέλος της οικογένειας ή ένα φίλο σας, για να βοηθήσει την κατάσταση αλλά και να περάσετε καλά συγυρίζοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση