ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

5 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε ποτέ στην κουζίνα σας

Οι interior designers μας δίνουν τις απαντήσεις.

Μαρία Καραμάνου

Όπως και οποιοσδήποτε άλλος χώρος στο σπίτι, η κουζίνα πρέπει να αντανακλά την αισθητική και να είναι διακοσμημένη με τρόπο που συνδυάζει το στυλ με τη λειτουργικότητα. Κατά τη γνώμη των Interior Deisgner, ο σχεδιασμός της κουζίνας πρέπει να λαμβάνει υπόψη την πρακτικότητα και τη διαχρονικότητα.

Η κουζίνα αποτελεί έναν χώρο όπου δημιουργούνται με φαντασία και γευστική αρμονία πιάτα που φέρνουν κοντά την οικογένεια και τους φίλους. Όσον αφορά τη διακόσμηση, πρέπει να είναι απλή και διαχρονική, χωρίς πολλά περιττά έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα.

Ένα από τα trends που δεν θα επέλεγαν για να διατηρήσουν την ισορροπία και την ευκολία στον χώρο είναι τα ανοιχτά ράφια. Αν και μπορεί να προσφέρουν αισθητική αναβάθμιση στην κουζίνα, τα εκτεθειμένα αντικείμενα σε ανοιχτά ράφια συνήθως συσσωρεύουν σκόνη και απαιτούν συχνό καθάρισμα. Επιπλέον, η έλλειψη κρυφής αποθήκευσης μπορεί να οδηγήσει σε έναν οπτικά ακατάστατο χώρο.

Οι βαριές κουρτίνες μπορούν να αποτελέσουν μια επιλογή που παγιδεύει τις οσμές από το μαγείρεμα στον χώρο της κουζίνας. Ωστόσο, υφάσματα όπως το βαμβάκι και το λινό, που συνήθως χρησιμοποιούνται για τις κουρτίνες, μπορούν να ξεθωριάσουν γρήγορα από το ηλιακό φως και χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Επιπλέον, οι χοντρές κουρτίνες μπορεί να κάνουν τον χώρο να φαίνεται βαρύς, κάτι που δεν είναι κατάλληλο για μια κουζίνα.

Όσον αφορά τα ντουλάπια laminate, αν και αποτελούν μια δημοφιλή και οικονομική επιλογή, είναι ευάλωτα στα νερά και τους υδρατμούς. Μπορεί να προκληθεί φούσκωμα του υλικού και να απαιτηθεί η αντικατάστασή τους.

Σίγουρα, είναι λογικό να επιλέγετε σετ πιάτων που ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά τα ταιριαστά σετ πιάτων μπορεί να φαίνονται αρκετά συνηθισμένα και να λείπει η προσωπικότητα.

Όσον αφορά τα φυτά και τις γλάστρες, πρόκειται για μια όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση της κουζίνας. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα φυτά συλλέγουν σκόνη και μπορεί να καλύπτονται από λίπη μαγειρέματος, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν. Επίσης, τα ψεύτικα φυτά μπορεί να παγιδεύουν οσμές μαγειρέματος εάν δεν καθαρίζονται τακτικά, ενώ τα φυσικά φυτά είναι ευαίσθητα στη μούχλα, την υγρασία και τα παράσιτα.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση