ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

Υπάρχει τελικά πολλαπλός οργασμός ή όχι;

Όλα όσα θέλεις να μάθεις

Δωριάνα Κυριάκου

Η εκ βαθέων ανάλυση των ερωτικών περιπτύξεων των ανθρώπων, πολλές φορές προσφέρει το ιδανικό έδαφος για συζητήσεις, επιστημονικά διασταυρωμένες αναλύσεις από έρευνες αλλά και κουβέντες μέσα στην παρέα, που εν τέλει καταφέρνουν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα των σεξουαλικά δραστήριων ενηλίκων.

Άλλες πάλι φορές, πλανούνται στις συζητήσεις ερωτήματα φαινομένων που πράγματι, είναι δύσκολο κάποιος να ανακαλύψει μέσα από επιστημονικές έρευνες, καθώς πολλές φορές θεωρούνται ανήθικες, αφού σε πολλά κομμάτια της έρευνας απαιτούνται διαφόρων ειδών πρακτικές, που μάλλον, όταν μιλούμε για σεξουαλικές συνευρέσεις, δεν είναι και το πιο εύκολο να διασταυρωθούν.

Ένα από αυτά, είναι και το θέμα των πολλαπλών οργασμών. Με διάφορους μύθους να πλανώνται γύρω από το θέμα. Όπως το ότι οι άνδρες δεν μπορούν να τους κατακτήσουν, ή όπως το ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να τους νιώσουν, ή ακόμη και όπως το γεγονός ότι αν δεν καταφέρουν να τους βιώσουν τότε η σεξουαλική εμπειρία δεν ήταν αρκετά έντονη.

Όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει, ότι αν πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει, τότε μιλάμε για μια δραστική αλλαγή στο σενάριο, και στο πως μάθαμε το «παιχνίδι». Από την άλλη, αν το γεγονός και μόνο του οργασμού γίνει η αιτία για έναρξη της σεξουαλικής σχέσης, τότε μάλλον κάτι δεν έχουμε αντιληφθεί σωστά.

Αυτό αφορά κυρίως το ασυνείδητο κομμάτι της σεξουαλικής ζωής που γεμίζει το μυαλό με εικόνες και συναισθήματα, ναι μεν συνυφασμένα με την οργασμική εμπειρία, αλλά όχι απαραίτητα αλληλένδετα. Και εξηγούμε, πως στην ολότητά της, μια τέτοια εμπειρία, μπορεί να καταστεί ανεπανάληπτη και αν προκύψει μόνο μια φορά, χωρίς να επηρεάζεται από το ενδεχόμενο του να συμβεί συνεχόμενα και πολλές φορές.

Άρα, όσον αφορά το δεδομένο της απόλαυσης, μπορεί άνετα να μεταφραστεί μέσα από την εμπειρία αυτή καθαυτή και όχι το πόσες φορές θα επέλθει ο οργασμός. Στην αντίπερα όχθη ωστόσο, έχουμε μάθει (και λόγω των διαφόρων ερεθισμάτων όπως ταινίες, ιστορίες στις παρέες, εμπειρίες) ότι η σεξουαλική επαφή, για να θεωρείται επιτυχημένη, και για να επέλθει η ευχαρίστηση, πρέπει να συνδυάζεται με οργασμικά επεισόδια. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα λάθος, καθώς η απάντηση του σώματος στο ερέθισμα έρχεται με τον οργασμό.

Έτσι, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα (βιολογικά) να πετύχει τον πολλαπλό, τότε ίσως και να βιώνει τη σεξουαλική εμπειρία διαφορετικά από τους υπόλοιπους, αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι στο πρόγραμμα, δεν σημαίνει ότι η μεμονωμένη οργασμική εμπειρία δεν είναι αρκετή ή ικανοποιητική.

Αφεθείτε στην διαδικασία, χωρίς σκέψεις και στόχους, απολαύστε την ως έχει, πειραματιζόμενοι με όσα σας ερεθίζουν χωρίς κρυφές ατζέντες, η σεξουαλική πράξη πρέπει πάντα να συνδέεται με θετικά συναισθήματα, τέτοια που να φέρνουν την ευχαρίστηση, ακόμη και αν δεν υπάρξει οργασμός, καθώς μόνο και μόνο οι ορμόνες βοηθούν τόσο στην ψυχολογία όσο και στην μετέπειτα πορεία της σχέσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση