ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

Ξεκούραση ή τουρισμός; H ιδανική επιλογή για τον Αύγουστο

Τελικά πώς θα απολαύσετε τις διακοπές σας εσείς?

newsroom must

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η τάση να γίνονται οι διακοπές άγχος. Πολλοί οι προορισμοί, πολλές οι δυνατότητες και ακόμα περισσότερη η ανάγκη να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε και να αποδείξουμε ότι περνάμε ονειρεμένες διακοπές. Κάποιες φορές κουβαλάμε τη δουλειά μας στο νησί, κάποιες μια παρέα που καταλήγει να τσακωθεί και να μας χαλάσει το κέφι, άλλες μια σχέση που, ενώ έχει τελειώσει, νομίζουμε ότι στις διακοπές θα ανανεωθεί και θα μας κάνει ξανά ευτυχισμένους.

Συνεπώς, γεννάται το ερώτημα: πώς ορίζουμε τις διακοπές; Ποια είναι τα στοιχεία που θα μας κάνουν να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας και να έχουμε ανανεωθεί πραγματικά; Πώς θα κάνουμε διακοπές με ουσία και όχι άγχος;

1. Καταρχήν, διακοπές σημαίνει να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Να διακόψουμε την καθημερινή ρουτίνα μας και να αφιερώσουμε τις ημέρες μας σε δραστηριότητες που κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου αποφεύγουμε
ή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε. Όσον αφορά στη δουλειά, χρειάζεται να έχουμε πλήρη αποχή από εργασιακά καθήκοντα, ευθύνες, e-mails, επαγγελματικά τηλεφωνήματα και συναντήσεις. Αν χρειάζεται να εργαστούμε κατά τη διάρκεια των ημερών της άδειας, τότε αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ωράριο και όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο.

2. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ανάγκη να διακοψουμε όλες τις συνήθειες που έχουμε καθημερινά και μας φορτώνουν άγχος ή γεμίζουν τον χρόνο μας μη παραγωγικά. Ας αφήσουμε πίσω το άσκοπο σερφάρισμα στο ίντερνετ, το άγχος να τροφοδοτούμε τα social media με κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας, τις ανούσιες εκπομπές στην τηλεόραση και κάθε άλλη συνήθεια που καταλήγει να μας κουράσει. Αντίθετα, είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με δραστηριότητες και χόμπι που πάντα θέλαμε να ακολουθήσουμε. Έτσι, μπορούμε να χαρούμε τη φύση, να αθληθούμε περισσότερο, να κοιμηθούμε καλύτερα ωράρια και να ξενυχτήσουμε διασκεδάζοντας πραγματικά και όχι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αν κουβαλήσουμε την καθημερινότητά μας σε ένα άλλο μέρος, τότε δεν θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε πραγματικά και γυρίζοντας δεν θα νιώθουμε ότι λείψαμε. Οι διακοπές ενδείκνυνται για ταξίδια σε άλλα μέρη και γνωριμία με ανθρώπους, πολιτισμούς και κουλτούρες διαφορετικές από μας. Ωστόσο, αν ένα μεγάλο ταξίδι τέτοιου τύπου καταλήξει να μας αγχώσει και να μας κουράσει, ίσως να μην είναι καλή ιδέα η υλοποίησή του. Αν είμαστε τύποι που μας αρέσει η περιπέτεια, θέλουμε να γνωρίσουμε νέα μέρη, να επισκεφτούμε μουσεία και μνημεία πολιτισμού, τότε οι διακοπές αυτές μας ταιριάζουν. Αν, όμως, έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε ή η ιδέα να περιδιαβαίνουμε όλη μέρα σε αξιοθέατα μας είναι απωθητική, τότε καλύτερα να επιλέξουμε πιο ήσυχες διακοπές.

3. Συχνά οι διακοπές αποδεικνύονται κρίσιμες για τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Πολλές παρέες έχουν διαλυθεί αλλά και άλλες έχουν δημιουργηθεί στο νησί ή στο βουνό ανάμεσα σε τουρίστες. Ζευγάρια χώρισαν αλλά και ζευγάρια γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αν και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να επιλέγουμε την παρέα των διακοπών ανάλογα με τις βαθύτερες ανάγκες μας. Κάποιες φορές, είναι βοηθητικό να πηγαίνουμε διακοπές εντελώς μόνοι μας, κάνοντας ένα διάλειμμα από όλους και όλα και παίρνοντας αποστάσεις που θα μας βοηθήσουν να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά αναζωογονητικό για εμάς και να μας οδηγήσει σε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας γενικότερα.

4. Κλείνοντας, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι διακοπές δεν είναι ούτε οι εξωτικοί προορισμοί, ούτε τα πολυτελή ξενοδοχεία, οι φωτογραφίες στο instagram και τα status στο facebook για το πόσο εκπληκτικά περνάμε περιμένοντας την επιδοκιμασία των ιντερνετικών φίλων μας.

Διακοπές είναι το διάλειμμα από τη ρουτίνα, η αλλαγή παραστάσεων και η ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας πρωτίστως και στη συνέχεια με τους άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Διατροφή μετά τις γιορτές

Διατροφή μετά τις γιορτές

Είναι η περίοδος όπου επιβάλλεται αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας, τα πολλά γλυκά, τα υπερβολικά ...
newsroom must
 |  HEALTH
X