ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Τρόποι για να νιώθετε χορτάτοι για ώρες

Οι τροφές και οι συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας

Μαρία Σάββα

Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να αποφύγετε την αύξηση του βάρους είναι η αντιμετώπιση των αισθημάτων πείνας που προκύπτουν μεταξύ γευμάτων και σνακ. Έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να διατηρήσετε την αίσθηση της κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Εδώ έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο να το δούμε:

Ο κορεσμός είναι η κατάσταση ικανοποίησης μετά από ένα γεύμα ή ένα σνακ, και ο χρόνος που αισθάνεστε χορτάτοι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης της τροφής που επιλέγετε.

 

Για να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας τη σύνθεση των μακροθρεπτικών συστατικών. Προτιμήστε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες με πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λίπη, καθώς αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το αίσθημα κορεσμού. Αποφύγετε τους υπερεπεξεργασμένους υδατάνθρακες, που μπορεί να σας αφήσουν προσωρινά ικανοποιημένους.

Οι επίπεδοι ορμονών, η ποιότητα των μακροθρεπτικών συστατικών, ο όγκος του γεύματος, το μάσημα, ο ρυθμός τροφοληψίας και οι συμπεριφορικές αντιδράσεις στο φαγητό είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν τον κορεσμό.

Είναι η επιλογή τροφών που καθορίζει το πόσο καιρό θα νιώσετε χορτάτοι, όχι απαραίτητα ο αριθμός των θερμίδων. Έτσι, επιλέγοντας έξυπνα τις τροφές σας, μπορείτε να επηρεάσετε θετικά την αίσθηση της κορεσμού και να βοηθήσετε στη διαχείριση του βάρους σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση