ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Πώς να προετοιμαστείς για γυμναστική τις κρύες μέρες του χειμώνα

4 tips που θα σε βοηθήσουν να εξασκηθείς στην ύπαιθρο ακόμα και στο κρύο

Ζωή Τουτουντζίδου

Πολλοί λένε πως η γυμναστική στην ύπαιθρο είναι εφικτή μόνο τις μέρες που έχει υψηλές θερομκρασίες. Εμείς ερχόμαστε να διαψεύσουμε αυτό τον μύθο, προτείνοντας σου τρόπους να εξασκηθείς ακόμα και στο κρύο. 

 Η άσκηση στο ψύχος του χειμώνα έχει πολλά οφέλη αλλά και κινδύνους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να λάβεις υπόψιν τις ακόλουθες συμβουλές. 

1. Ντύσου κατάλληλα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις όταν γυμνάζεσαι στο κρύο είναι να ντυθείς υπερβολικά ζεστά. Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε , καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από την γυμναστική μας βοηθάει να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία του σώματος μας. Η ιδανική λύση είναι να ντυθεί με στρώσεις ρούχων ώστε να μπορείς να τα αφαιρείς μόλις αρχίσεις να ιδρώνεις και να τα φοράς ξανά όταν χρειαστεί.

2. Ενημερώσου

Προτού αποφασίσεις να εξασκηθείς στην ύπαιθρο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τα μετεωρολογικά δελτία ειδήσεων για να αποφύγεις φαινόμενα βροχής ή έντονου αέρα.

3. Προστατεύσου

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσεις κατάλληλα τα ευαίσθητα σημεία του σώματος σου, φόρα ισοθερμικά φανελάκια για να κρατήσεις ζεστή την περιοχή της κοιλιάς και ζεστές κάλτσες στα πόδια σου. Αν η θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές χρησιμοποίησε και γάντια, θα βοηθήσουν στην αποφυγή κρυοπαγημάτων.

4. Εξοπλίσου με τα κατάλληλα προϊόντα

Αν επιλέξεις να ασκηθείς αργά το βράδυ φόρα τα κατάλληλα ρούχα για να είσαι αντιληπτή στο σκοτάδι, αν πάλι σου αρέσει η πρωινή άσκηση, μην ξεχνάς το ενυδατικό lip balm σου, που θα ενυδατώσει τα χείλη σου και την κρέμα σου με υψηλό δείκτη προστασίας UV καθώς ο ήλιος τον χειμώνα ειδικά τις πρωινές ώρες είναι πολύ επικίνδυνος για το δέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH