ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο μαξιλάρι για έναν απολαυστικό ύπνο

Θες να ξεκουραστείς και να αποβάλλεις την ένταση της ημέρας; Υπάρχει λύση.

newsroom must

Αν έχουμε κοιμηθεί καλά το βράδυ, η επόμενη μέρα ξεκινάει ήδη με χαμόγελο, αφού νιώθουμε ξεκούραστοι. Το μαξιλάρι παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτό, καθώς ένα σωστό μαξιλάρι, όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και το πόσο καλά ξεκουραζόμαστε. Αντιθέτως, ένα λάθος μαξιλάρι, μπορεί να αυξήσει τους πονοκεφάλους, τον αυχενικό πόνο, το μούδιασμα στους ώμους και τα χέρια. Το ιδανικό μαξιλάρι στηρίζει τον αυχένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αυχενικός σπόνδυλος να αποτελεί φυσική προέκταση της σπονδυλικής στήλης.

Μήπως ήρθε η ώρα της αλλαγής;
Συνίσταται να αλλάζουμε μαξιλάρι περίπου κάθε 12 με 18 μήνες. Οποιοδήποτε μαξιλάρι έχει κλείσει τα δύο χρόνια, πρέπει να αντικατασταθεί, καθώς ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να έχει νεκρά κύτταρα, μούχλα, μύκητες και ακάρεα. Σ' ένα μαξιλάρι που έχει παλιώσει, οι μικροοργανισμοί αποτελούν τουλάχιστον το μισό του βάρος.

Πώς να επιλέξεις το σωστό μαξιλάρι

Πριν πάμε να αγοράσουμε ένα καινούριο μαξιλάρι, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να σκεφτούμε, όπως ο τρόπος που κοιμόμαστε. Ο σκοπός του μαξιλαριού είναι να διατηρεί το σώμα μας σε μια ουδέτερη ευθυγράμμιση, δηλαδή το κεφάλι μας δεν πρέπει να γέρνει μπροστά ή πίσω...

Το ύψος και η θέση που πρέπει να τοποθετείς το μαξιλάρι σου

Ύψος μαξιλαριού

Κατά την επιλογή του ύψους του μαξιλαριού, να ξέρετε ότι η ιδανική στάση ύπνου είναι εκείνη όπου η σπονδυλική στήλη είναι εντελώς ευθεία.

'Υπνος στο πλάι

Αν κοιμάστε στο πλάι, σκεφτείτε ότι οι αυχενικοί σπόνδυλοι δεν θα πρέπει να καμπυλώνονται. Χρειάζεστε ένα ψηλό, σκληρό, "γεμάτο" μαξιλάρι που παρέχει στήριξη στο κεφάλι, ώστε να μην χαμηλώνει.

Ύπνος ανάσκελα

Το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι χαμηλό και να παρέχει στήριξη κυρίως κάτω από τον αυχένα. Για αυτό είναι κατάλληλο ένα εργονομικό, ειδικό μαξιλάρι από αφρό ή από φυσικό λάτεξ.

Ύπνος μπρούμυτα

Όταν κοιμάστε μπρούμυτα, ο αυχένας καμπυλώνεται με αφύσικο τρόπο. Το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μαλακό και επίπεδο, ώστε να μειώνεται η καμπύλωση του αυχένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση