ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Κορωνοϊός: Πώς να κρατήσεις τα χέρια μακριά από το πρόσωπο

Πρόσεξε πόσο αγγίζεις το πρόσωπό σου όλη την ημέρα

Οι οδηγίες το Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσων αφορά την προστασία μας από τον κορωνοϊό είναι απλές. Πλένουμε τα χέρια μας σωστά και συχνά, μένουμε σπίτι και προσπαθούμε να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι οδηγίες αυτές πολλοί κατάλαβαν πόσο συχνά αγγίζουν το πρόσωπο με τα χέρια. Είτε για να αγγίζουμε τα μαλλιά μας είτε επειδή έχουμε φαγούρα ή εντελώς ασυναίσθητα.

Πως λοιπόν θα σταματήσουμε να βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπο;

Πρόσεξε πόσο αγγίζεις το πρόσωπό σου όλη την ημέρα

Σύμφωνα με το Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology (APIC) αγγίζουμε περίπου 23 φορές την ώρα το πρόσωπό μας.

Προσπάθησε να το περιορίσεις και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος ακόμα και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας κάνουν το ίδιο λάθος.
Τι είναι αυτό που σε κάνει να αγγίζεις το πρόσωπό σου.

Μπορεί να πειράζουμε τα μαλλιά μας, να τρώμε τα νύχια μας, να «σπάμε» σπυράκια, να νιώθουμε αμηχανία, να ξύνουμε την μύτη ή τα τρίβουμε τα μάτια μας και άλλα. Προσπάθησε να καταλάβεις ποια από αυτά κάνεις και να τα περιορίσεις. Αν καταλάβεις ότι γίνονται λόγω νευρικότητας και άγχους είναι καλό να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

Εναλλακτικές λύσεις

Όταν νιώθεις την μεγάλη ανάγκη να αγγίξεις το πρόσωπό σου τότε μπορείς να κάνεις τα εξής:

Αν δεν πρόκειται για ξύσιμο και είναι απλή αμηχανία προσπάθησε να αγγίξεις άλλο μέρος του σώματός σου όπως το χέρι σου.
Αν δεν μπορείτε να το ελέγξεις, τότε κάτσε για λίγο πάνω στα χέρια σου. Μπορεί να φαίνεται αστείο όμως είναι αποτελεσματικό και σε αποτρέπει από το να το κάνεις.

Χρησιμοποίησε χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα σου. Αν είναι μεγάλη ανάγκη να αγγίξεις το πρόσωπό σου φρόντισε να το κάνεις κρατώντας ένα χαρτομάντιλο.

Ζήτησε από τα άτομα που είναι μαζί σου να σε ελέγχουν και κάθε φορά που προσπαθείς να αγγίξεις το πρόσωπό σου να σε σταματάνε.
Ο τρόπος να προστατεύσεις τον οργανισμό σου.

Και όσο και να φαίνεται περίεργο αυτό ισχύει 100%. Δεν προστατεύεσαι απλά από τον κορωνοϊό αλλά και άλλα μικρόβια και ιούς που κυκλοφορούν. Πλένουμε λοιπόν καλά τα χέρια μας και τα κρατάμε μακριά από το πρόσωπό μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση